Hlavní obsah

Měl ve škole celý arzenál zbraní. Studenti běžně přicházejí s velkými zavazadly, uvedla rektorka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Útočník, který ve čtvrtek odpoledne střílel na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK), měl pravděpodobně při příchodu do budovy školy zbraně ve větším zavazadle. Podle rektorky univerzity Mileny Králíčkové studenti na fakultu běžně chodí s velkými zavazadly.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Policisté a vůz zdravotnické záchranné služby na uzavřeném Mánesově mostě vedoucím k nám. Jana Palacha, kde se v budově Filozofické fakulty střílelo

Článek

„To že studenti vkráčí na svoji fakultu i s větším zavazadlem, to je prostě běžná věc. Protože na Univerzitě Karlově studují studenti a studentky z celé České republiky. Zrovna před Vánoci mnozí z nich na výuku jdou třeba se zavazadlem,“ řekla ve čtvrtek Králíčková České televizi.

Od policie prý dostala informace, že si útočník přinesl zbraně ve větším zavazadle. „Zatím nemám tyto informace nijak potvrzené. Ale pravděpodobně je v okamžiku, kdy na fakultu přicházel, v nějakém větším zavazadle měl,“ řekla.

Minutu po minutě: Jak policie zasahovala proti střelci v Praze

Krimi

Server Neovlivní napsal, že si student, který na filozofické fakultě útočil, měl letos na jaře registrovat v krátké době sedm různých zbraní - mezi nimi samopal, brokovnici či opakovací pistoli. Tu pak měl použít při střelbě.

Policejní prezident Martin Vondrášek ve čtvrtek poznamenal, že v budově fakulty byl obrovský arzenál zbraní a střeliva. Nebýt rychlého zákroku policie, obětí by podle něj bylo násobně víc.

Králíčková v pátek ráno Českému rozhlasu řekla, že budovy univerzity budou v pátek zavřené. S děkany fakult se bude radit o bezpečnostních opatřeních.

Policie uvedla, že po střelbě na univerzitě přijala preventivní opatření zaměřená na školy a další tzv. měkké cíle. O konkrétní hrozbě ale neví.

Střelba na FF UK v Praze má 14 obětí, dalších 25 lidí je zraněných, z toho deset těžce. Policie podle něj pracuje s verzí, že střelec má na svědomí i muže a kojence z Klánovického lesa. Policie po pachateli tohoto činu od pátku zatím marně pátrala.

Střelec z fakulty možná zabil i muže a kojence v Klánovicích, uvedla policie

Krimi

Svědek popsal střelbu na FF UKVideo: AP, Novinky

Střelba na fakultě UK v Praze

Dění okolo střelby na pražské fakultě jsme pro vás sledovali v online speciálu. Podívejte se, co se stalo ve čtvrtek 21. prosince 2023 minutu po minutě.

Mohlo by vás zajímat

Výběr článků

Načítám