Hlavní obsah

Havlíček opustil karanténu, má druhý negativní test

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr průmyslu a obchodu a rovněž dopravy Karel Havlíček (ANO) se vrací z karantény, v níž skončil po setkání s člověkem nakaženým koronavirem, do úřadu. V pondělí oznámil na Twitteru, že měl negativní i druhý test.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr průmyslu a obchodu a dopravy Karel Havlíček

Článek

„Rovněž druhý test mi vyšel negativně, dopoledne se vracím z karantény do úřadu,” uvedl Havlíček.

I přes negativní výsledek hodlá i nadále preferovat jednání vedená on-line formou.

„V tomto týdnu mě čeká řada větších setkání a konferencí s podnikateli, energetiky nebo dopraváky, využijeme proto v maximální míře videokonferencí,” dodal.

Havlíček byl v karanténě od 1. září, neboť se před tím krátce setkal s člověkem, u něhož se potvrdil covid-19. Žádné příznaky nepociťoval.

V preventivní domácí izolaci jsou z členů vlády ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová a ministr zahraničí Tomáš Petříček (oba ČSSD).  V karanténě je kvůli prokázané nákaze u hlavní hygieničky Jarmily Rážové i ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (z ANO).

Do karantény naopak nemusel premiér Andrej Babiš (ANO), který sice s Rážovou jednal, ale měl respirátor a v místnosti s vysokými stropy se větralo.

Počty potvrzených případů nákazy v posledních dnech v ČR razantně rostou o stovky případů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám