Hlavní obsah

Do Česka vtrhne zima

Praha

Teplotně příjemné podzimní období je u konce. Závěr týdne s sebou přinese podprůměrné teploty, sněžení a náledí, řekla Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová. Řidiči by se o víkendu neměli bez zimní výbavy na silnice vydávat, varovala.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 17.11.2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Počasí v Česku bude pod vlivem frontálního rozhraní, oddělujícího studený vzduch nad severovýchodní Evropou od teplého na jihozápadě.

čtvrtek přinese na severovýchod území citelné ochlazení. Sváteční den bude ve znamení oblačné až zatažené oblohy, během dne bude místy pršet nebo se objeví přeháňky, na horách by mohlo sněžit. Na severovýchodě území bude přechodně sněžit nebo padat déšť se sněhem už zhruba od 400 m nad mořem. Teploty budou nejčastěji mezi 4 a 8 °C, na severovýchodě území do 4 °C.

Podobný charakter počasí by měl panovat i v pátek. Teploty by měly jít ale ještě níž. Mělo by být zataženo až oblačno, během dne déšť nebo přeháňky, postupně od poloh 500 metrů nad mořem sněžení, na severovýchodě území by mělo sněžit také v nížinách. Ranní teploty 3 až -1 °C. Denní teploty 2 až 6 °C, na severovýchodě kolem 1 °C.

V sobotu bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, od středních poloh sněžení, na severovýchodě území sněžení i v nížinách. Ranní teploty 2 až -2 °C, na severovýchodě až -7 °C. Denní teploty -3 až 1 °C

V neděli bude oblačno až polojasno, ojediněle déšť se sněhem nebo sněžení. Ranní teploty -2 až -6 °C. Denní teploty -1 až 3 °C.

Podobné počasí bude vládnout i v pondělí. Mělo by být oblačno až zataženo, místy déšť, od středních poloh sněžení. Ranní teploty -1 až -5 °C. Denní teploty mezi 1 a 5 °C.

V úterý bude oblačno až zataženo, místy déšť, od středních, postupně od vyšších poloh sněžení. Ranní teploty 0 až -4 °C. Denní teploty 2 až 6 °C.

Ve středu bude oblačno až zataženo, místy déšť, od vyšších poloh sněžení. Ranní teploty 1 až -3 °C. Denní teploty 3 až 7 °C.

Do Německa se řítí zima, sněžit má i v Česku

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám