Hlavní obsah

Rouška na ulici, i když je tam člověk sám. Blatný nechce výjimky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) trvá na tom, aby lidé nosili respirátory či chirurgické roušky na ulici, i když jsou na ní sami. Sdělil to ve čtvrtek při interpelacích ve Sněmovně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO)

Článek

„Opatření je dočasné a je ho potřeba dodržovat. Jakékoli další výjimky nejsou vhodné, protože by snížily efektivitu opatření,“ uvedl ministr Blatný na plénu dolní komory.

„Nechci, aby z tohoto striktního pravidla byly výjimky,“ potvrdil.

Reagoval tím na dotaz poslance ODS Vojtěcha Munzara, který ministra ve Sněmovně interpeloval.

„Rozumím, že chcete, aby byli lidé opatrní. Ale když jde člověk po ulici sám a nikdo jiný tam není, koho chrání moje rouška? Je nutné ukládat lidem povinnost nosit roušku, když jdou po ulici sami? Neupravíte toto opatření? “ ptal se Blatného.

Rouška bude opět povinná všude v obcích, látková nestačí

Domácí

Aktuálně totiž platí, že v zastavěných částech obce se musí nosit chirurgická rouška či respirátor, a to bez ohledu na to, jak jsou od sebe lidé daleko. Na místech, kde se pohybuje více lidí, jako jsou například obchody či MHD, je potřeba respirátor či obdobný prostředek, například nanorouška.

Všechno špatně. Strážníci nechali po zákroku na otce plačící dítě na ulici, nekontaktovali ani policii

Krimi

Právě nezakrytá ústa a nos měla být důvodem středečního zákroku strážníků v Uherském Hradišti, kteří drsně zaklekli muže před očima jeho plačícího tříletého syna. Postup policistů prověří policie. Starosta města Stanislav Blaha označil zásah za v souladu s předpisy, nicméně nepřiměřený dané situaci a lidsky necitlivý. Video z incidentu koluje po internetu a vyvolalo značný rozruch.

Šéf městské policie i starosta Uherského Hradiště se omluvili za nepřiměřený zákrok strážníků

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám