Hlavní obsah

Babiš hledá svého nástupce. Nebudu ale na nikoho ukazovat, tvrdí

Praha

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš hledá svého nástupce, který povede kandidátku do sněmovních voleb v roce 2025. Partaj má podle něho dost silných osobností, jen některé ale mají potenciál silného lídra. Kdo by to měl být, nezmínil, volba zůstane na členech hnutí.

Foto: Petr Horník, Právo

Andrej Babiš (ANO)

Článek

„ANO by se mělo pomalu, ale jistě začít porozhlížet po někom, kdo po mně převezme post předsedy a povede kandidátu do sněmovních voleb v roce 2025,“ uvedl ve čtvrtek expremiér a lídr hnutí Babiš.

Současně ale zdůraznil, že nebude na nikoho ukazovat. „Ta volba bude nakonec na hnutí. Silných osobností máme dost, ale ne všichni mají potenciál lídra,“ doplnil.

K výrazným tvářím patří například exministři – Alena Schillerová a Karel Havlíček, hejtman Ivo Vondrák nebo bývalý předseda Sněmovny Radek Vondráček.

Babiš na Hrad?

Babišův avizovaný konec v čele hnutí by mohl souviset s jeho možnou kandidaturou na Hrad.

Zda se ale bude o křeslo prezidenta ucházet, zatím bývalý šéf vlády nepotvrdil. Průzkumy ho ale nicméně již nyní favorizují.

Havlíček: Babiš se na Hrad hodí, je to silná osobnost

Domácí

Šéf ANO ve svém příspěvku dále uvedl, že hnutí potřebuje novou krev.

„Bez nových tváří a nových názorů hrozí našemu hnutí, že bude následovat osud dnešních vyprázdněných tradičních politických stran,“ napsal.

„Hnutí ANO by se mělo vrátit ke svým kořenům a začít znovu pracovat s lidmi. Politika není o tom se zavřít do kanceláře, přerušit kontakt s reálným světem a mezi občany vyrazit dva měsíce před volbami,“ doplnil Babiš.

Babiš vydal knihu. Je to naposledy, co kandiduju do Sněmovny, tvrdí

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám