Hlavní obsah

Ztracený plyšák nacestoval skoro tisíc kilometrů. S majitelem se nakonec opět shledal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ztratit milovaného plyšáka může být pro děti nedozírnou tragédií. O svou hračku přišel během jízdy vlakem v Británii i tříletý hoch, jehož opička nakonec po železnici nacestovala takřka tisíc kilometrů napříč celým Spojeným královstvím. Příběh má ovšem šťastný konec, plyšák se nakonec zdárně vrátil k majiteli díky zaměstnancům drah.

Foto: Profimedia.cz

O plyšovou opičku přišel malý hoch při cestě vlakem (ilustrační foto).

Článek

Kayna Tayová uvedla, že její tříletý synek vytratil hračku v pondělí, když při cestě z Oakhamu do Bristol Temple Meads měnili vagony. Šlo o velkou ztrátu, plyšáka mělo dítě od narození, uvádí server Independent. Britka proto ihned spěchala k přepážce zákaznické podpory britských drah Network Rail, aby nešťastnou událost nahlásila v naději, že se hračka opět najde.

Zaměstnanci Leon Allen a Vinny Murphy spustili pátrání a ztracenou opičku skutečně vypátrali – to už měla najeto stovky kilometrů směrem do Skotska a nalezena byla v Edinburghu. Ještě ten samý den se hračka vrátila do Birminghamu, kde Tayová ztrátu ohlásila. V úterý se majitel se svým společníkem opětovně shledal.

„Můj chlapeček se nedal utěšit, když jsme zjistili, že jsme ztratili ve vlaku opičku,“ okomentovala Tayová. „Péče, které se nám dostalo od zákaznické podpory, byla nadpozemská. Nedokážu dostatečně vyjádřit svůj vděk všem, kdo byli součástí této záchranné mise,“ doplnila Britka.

„Bylo srdcervoucí vidět malého chlapečka tak rozrušeného z toho, že svého nejlepšího kamaráda zapomněl ve vlaku. To nejmenší, co jsme mohli udělat, bylo pokusit se ho vypátrat,“ uvedl Murphy s tím, že za nalezení může hoch vděčit i ochotné posádce vlaků. „Jsme rádi, že jsme mohli pomoci,“ dodal Murphy.

Z Cyklohráčku bude Čertohráček

Tipy na výlety

Luxus na kolejích? Nová cesta kolem světa po železnici láká na prvotřídní vlaky

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám