Hlavní obsah

Luxus na kolejích? Nová cesta kolem světa po železnici láká na prvotřídní vlaky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S cestami kolem světa se v posledních letech roztrhl pytel. V nabitých itinerářích i délce dobrodružství se předhánějí společnosti nabízející výletní plavby, napříč planetou lze ale vyrazit i po železnici. Na 80denní výpravu nyní láká společnost Railbookers, která zájemcům slibuje jízdu jedněmi z nejluxusnějších vlaků na světě na celkem čtyřech kontinentech.

Foto: Profimedia.cz

Kanadský Rocky Mountaineer láká na panoramatické vozy.

Článek

Cesta sice nese název Kolem světa luxusním vlakem, mezi vzdálenějšími destinacemi se však budou účastníci přesouvat letecky. Na zemi se pak detailněji seznámí se soupravami známých vlakových společností, jako jsou jihoafrická Rovos Rail, kanadská Rocky Mountaineer nebo s britskou ikonou Belmond Royal Scotsman, píše server Luxury Launches.

„Poptávka po cestování luxusními vlaky roste, a tak jsme v odezvě vytvořili tento itinerář,“ uvedl šéf firmy Railbookers Frank Marini. „Trendem je nakombinovat několik luxusních vlaků, proto jsme sestavili program na míru, který vyzdvihuje ty nejluxusnější vlaky v našem odvětví,“ doplnil.

Přes Edinburgh i Bombaj

Cestu zahájí účastníci v kanadském Vancouveru, poté budou pokračovat napříč mnoha evropskými městy, jako jsou Budapešť, Florencie, Paříž, Řím, ale také Londýn či Edinburgh. Letecky se posléze přesunou do Asie, kde jsou v plánu Dillí či Bombaj, v Jihoafrické republice jsou na programu Kapské Město a Johannesburg. Rozuzlení cesty patří Singapuru a Malajsii.

Podle serveru Travel Pulse si budou muset účastníci sami zajistit přelety, jinak mají ale hrazené i hotely v jednotlivých destinacích a také stravu. Ti, kteří nebudou chtít podstoupit celou cestu, mohou vyrazit jen na jednotlivé segmenty.

„V Rovos Trail jsme nadšení z partnerství s Railbookers,“ uvedl majitel společnosti Rohan Vos a doplnil citát Philease Fogga, protagonisty Verneovy Cesty kolem světa za 80 dní: „Cokoliv, co si jeden člověk dokáže představit, umí někdo jiný přetavit v realitu.“

Během 10 let navštívil všechny země světa. Ani jednou nepoužil letadlo

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám