Hlavní obsah

Z Cyklohráčku bude Čertohráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční mikulášské parní vlaky vyrazí první prosincový víkend na koleje. Centrem dění se stane nádraží Praha-Vršovice, odkud několikrát během soboty a neděle vyjede historický vlak v čele s parní lokomotivou Čtyřkolák, a také oblíbený Cyklohráček, který se o tomto víkendu promění v Čertohráček.

Foto: Lucie Fialová, Právo

Cestující se budou moci setkat s mikulášskou družinou.

Článek

Na sobotu jsou připraveny tři jízdy z vršovického nádraží do Libčic nad Vltavou, cestou vlak zastaví na pražském hlavním nádraží. Tradičně nejatraktivnější bude sobotní večerní jízda, jejímž vrcholem bude ohňostroj, slibují pořadatelé.

V neděli se zvláštní spoj vydá na okružní jízdu Posázavím do Týnce nad Sázavou. Cestující můžou zamířit na hrad, který hostí vánoční výstavy. První se jmenuje Šatičky pražského jezulátka – královská garderoba a druhá Vánoce dříve i dnes.

Nebude chybět již tradiční minitržistě s drobným občerstvením, vánoční dílničky pro děti a Ježíškova pošta. Ve 14:34 parní vlak pokračuje o okružní trase přes Čerčany zpět do Prahy-Vršovic, kde svoji jízdu v 16:18 ukončí.

Ve vlacích lidé najdou také historický bufetový vůz s vánoční nabídkou občerstvení a služební vůz pro přepravu kočárků.

Dárky i uhlí

Několik jízd nabídne o víkendu také Čertohráček, ve kterém si děti mohou během cesty hrát. Zamíří z vršovického nádraží do Vraného nad Vltavou, Hostivice a Slaného. Poslední sobotní jízda doveze cestující, stejně jako parní vlak, na ohňostroj v Libčicích nad Vltavou.

Ve všech vlacích bude procházet mikulášská družina. Hodné děti dostanou od Mikuláše malý dárek, pro ty zlobivé bude mít čert připraveno uhlí z lokomotivy.

Stanice Praha-Vršovice hostí v sobotu doprovodný program. K vidění bude ukázka modelových kolejišť a děti z Domu dětí a mládeže Praha 5 zazpívají koledy u vánočního stromečku.

Jízdenky je možné zakoupit v předprodeji ve všech pokladnách a na e-shopu ČD, případný doprodej do vyčerpání kapacity volných míst bude možný u průvodčího před odjezdem každého vlaku.

Luxus na kolejích? Nová cesta kolem světa po železnici láká na prvotřídní vlaky

Cestování

Projíždění železničních tratí je pro ně celoživotní vášeň. Takto vypadá víkend s šotouši

Cestování

Reklama

Související témata:
Program pro děti

Výběr článků

Načítám