Hlavní obsah

Přímým letem z Prahy na Azory už od dubna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dostat se přímým letem z Prahy na Azorské ostrovy, které se nacházejí v Atlantském oceánu a náležejí Portugalsku, bylo dosud nemožné. To se změní 26. dubna příštího roku, kdy začne letecká společnost Smartwings provozovat pravidelné letecké spojení na trase Praha – Ponta Delgada.

Foto: Michael Švarc, Novinky

Od příštího léta bude mít Praha přímé spojení s Azorskými ostrovy, které bude provozováno dvakrát týdně.

Článek

Smartwings budou na Ponta Delgada, největší a hlavní město souostroví Azory, létat každé úterý a pátek. Let QS1172 bude z Prahy startovat ve 12:00 a na Azorské ostrovy dorazí v 15:30 tamního času. Zpáteční let QS1173 do Prahy se pravidelně vznese v 16:15 tamního času a do Prahy dosedne deset minut před jedenáctou večerní.

„Spojujeme pravidelnými linkami Prahu s Kanárskými ostrovy – Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura –, portugalskou Madeirou a jsme rádi, že od dubna můžeme našim zákazníkům nabídnout další atraktivní destinaci v Atlantiku, největší azorský ostrov São Miguel, kam se přímým letem z Prahy bude možné dostat pouze se Smartwings,“ sdělil obchodní ředitel aerolinek Peter Šujan.

Příští rok se tak Azory přiřadí k celkem 70 destinacím, kam Smartwings z tuzemských letišť operují. Prodej letenek na Azory je spuštěn od čtvrtka 14. září.

Subtropické Azory

Azorské ostrovy či krátce Azory jsou souostrovím v Atlantském oceánu vzdáleným asi 1500 kilometrů od portugalského hlavního města Lisabonu. Z tamějších ostrovů je jich obydlených devět.

Město, ve kterém to pořádně vře. Místní specialitu připravují zakopanou v zemi

Cestování

Azorám vládnou delfíni a velryby. Setkání s nimi je celoživotní zážitek

Cestování

Nejvyšší horou souostroví je Ponta do Pico s 2351 m n. m., která drží prvenství v celém Portugalsku. Na ostrovech vládne subtropické podnebí bez větších teplotních výkyvů, je pouze třeba počítat s typickým větrem.

Může se vám hodit na Firmy.cz: On-line prodej zájezdů a letenek

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám