Hlavní obsah

Na letišti v Římě budou na covid testovat všechny cizince

Novinky, Michael Švarc

V Římě se chystají přijmout nové opatření, které se dotkne zahraničních turistů. Na tamních letištích budou všichni při odletu z města otestováni na koronavirus a ti s pozitivními výsledky budou nuceni setrvat v karanténě. Opatření se dotkne nejprve vnitrostátní linky mezi Římem a Milánem, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Letiště v Římě zatím testovala pasažéry z více rizikových zemí, jako jsou Španělsko, Řecko či Chorvatsko. Ukázalo se totiž, že právě lidé, kteří se z těchto států vraceli, do Itálie zavlekli nové případy. Nyní mají test při odletu z Říma podstoupit všichni, a to nezávisle na národnosti.

„Půjdou do karantény, dokud nebude jejich test negativní,“ řekl o pozitivních záchytech mluvčí hygienické stanice regionu Lazio, kde se nachází i Řím. „Před odletem se lidé zastaví v našem drive-in testovacím centru, výsledek bude do třiceti minut. Takže místo toho, aby dorazili na letiště jen hodinu předem, dorazí o dvě hodiny dříve,“ doplnil mluvčí.

Myšlenkou je, že každý cestující projde s platnou letenkou a zároveň s negativním výsledkem. Komu by test vyšel pozitivně, nebude moci do letadla nastoupit. Případné ubytování po dobu karantény poskytne město.

Povinné testování začne již tento měsíc, ale dotkne se prozatím jen linky z Říma do Milána. Později by však mělo zahrnovat i další trasy.

Italové si užívají prázdná muzea. Někteří i poprvé po desítkách let

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám