Hlavní obsah

Letištní kontrolu v USA vyděsila lebka s podezřelým obsahem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blíží se Halloween a ve Spojených státech amerických bude brzy lebka na každém rohu. V zavazadle na letišti se ale stále může jednat o podezřelý předmět, obzvláště když se v ní nachází něco dalšího. V Utahu incident s lebkou v zavazadle ochromil letištní kontrolu na několik hodin.

Foto: Profimedia.cz

Lebka v odbaveném zavazadle vyděsila personál letiště v Salt Lake City.

Článek

Poplach během letištní kontroly způsobilo odbavené zavazadlo s podezřelým obsahem 18. září na Mezinárodním letišti v Salt Lake City. Na rentgenových snímcích se objevil předmět ve tvaru lebky. Co ale pracovníky letiště vyděsilo víc než lebka samotná, byl podle Independentu její ze snímků neidentifikovatelný obsah.

Kvůli obavám z možné podomácku vyrobené bomby byl povolán speciální tým na zajištění zavazadla. Specialista na výbušniny dorazil se svým čtyřnohým psím kolegou, který zajištěným obsahem zřejmě nebyl znepokojen.

Ani vrah, ani vtipálek

Vlastník zavazadla byl potenciální hrozbu schopen uspokojivě vysvětlit. Plastová lebka v sobě měla devítivoltovou baterii se senzorem, neboť se jednalo o výcvikové zařízení určené pro výcvik neurochirurgů. Cestující ji přepravoval na veletrh v mexickém Cancúnu.

Přestože se vše zdárně vysvětlilo, lebka do Mexika nedoletěla. Její majitel mohl ve své cestě pokračovat, ale podezřelé výcvikové zařízení zůstalo uschováno v Salt Lake City, kde si jej mohl při návratu vyzvednout.

„Tato událost a následná reakce na ni jsou příkladem toho, že Úřad pro bezpečnost dopravy musí brát vážně každou potenciální hrozbu a zajistit, aby nedošlo k ohrožení dopravního systému,“ sdělil k události Matt Davis, ředitel úřadu pro Utah.

Kvůli manželce prožil u letištní kontroly perné chvíle. Incident může skončit vysokou pokutou

Cestování

Kam s ním aneb Jak bezpečně přepravit vibrátor letadlem

Cestování

Spojené státy americké jsou důsledností při bezpečnostních kontrolách proslulé. Plánujete-li letecky přepravovat cokoli neobvyklého, co by potenciálně mohlo způsobit problém, je vždy jistější se předem informovat na konkrétních letištích, a to, ať už své nevšední vlastnictví přepravujete kamkoli.

Reklama

Související témata:
Podezřelé předměty

Výběr článků

Načítám