Hlavní obsah

Kvůli manželce prožil u letištní kontroly perné chvíle. Incident může skončit vysokou pokutou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bezpečnostní kontrola na letišti ve Virginii se stala pro jistého cestujícího velmi nepříjemným zážitkem. Zaměstnanci totiž v pasažérově zavazadle objevili nabitou zbraň, o níž neměl muž údajně ani ponětí; do batohu mu ji měla přibalit manželka. Ostraha pistoli zabavila, incident může skončit udělením pokuty ve výši až 15 tisíc dolarů (přes 345 tisíc korun).

Foto: Profimedia.cz

Zaměstnanci bezpečnostní ostrahy museli řešit cestujícího se zbraní (ilustrační foto).

Článek

Nabitou zbraň objevili zaměstnanci americké bezpečnostní agentury TSA na skeneru, když muž procházel bezpečnostním rámem. Po důkladné prohlídce příručních zavazadel byla pistole cestujícímu zabavena, pasažér při výslechu tvrdil, že o ní neměl nejmenší ponětí, píše o zářijovém incidentu server Independent. Na cesty měla svému muži zabalit manželka.

Šéf ostrahy na letišti Ronalda Reagana ve Washingtonu John Busch pro Fox News uvedl, že je frustrující, když se lidé pokoušejí pronášet zbraně přes bezpečnostní prohlídku. „Moje rada pro cestující je, aby začali balit s úplně prázdným zavazadlem, a aby si ho především balili sami. Díky tomu je nemůže u kontroly nic překvapit,“ uvedl Busch s tím, že pro převážení nabité pistole neexistuje žádná omluva.

Na letišti jde během tří týdnů už o šestou zabavenou zbraň. Zástupci TSA potvrdili, že v závislosti na okolnostech může být muži udělena vysoká pokuta dosahující i zmíněných 15 tisíc dolarů.

V USA dovolují převážení zbraní jen v zapsaném zavazadle. Nesmějí být nicméně nabité a musejí být uloženy v tvrdém a zamčeném pouzdře. O převozu je nutné informovat aerolinky u odbavovací přepážky, uvádí Independent.

Na nejlepším letišti světa by brzy neměly být potřeba pasy

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám