Hlavní obsah

Hendikepovanou ženu nechali čekat u letadla. To nakonec odletělo bez ní

Britka Margaret Harropová měla letět s manželem do španělského Alicante. Místo toho však pár přihlížel, jak letadlo odlétá bez nich, když hendikepované ženě nikdo nepomohl nastoupit na palubu a ona tak skoro půl hodiny čekala na ploše. Aerolinky Ryanair se brání tím, že asistenci v podobných případech zajišťuje externí firma.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Harropová se svým partnerem Johnem mířila z anglického Newcastlu do Alicante za synem. Ve chvíli, kdy měli manželé nastoupit, si ovšem povšimli, že jsou vykládána jejich zavazadla. „Stáli jsme na ploše asi 25 minut a pak se z ničeho nic začalo letadlo hýbat,“ vzpomíná na situaci z konce září John Harrop. Jeho manželku přitom měla na palubu vyzvednout speciální plošina.

Poté, co pár upozornil personál, vrátil se s ním zpět na terminál, kde bylo dalších pět cestujících, kteří se do letadla nedostali. Zaměstnanci skupině nabídli, že mohou odletět další den ráno, nechat si zaplatit taxi domů nebo se ubytovat na letišti.

Aerolinky se brání

Harropová, která má sníženou mobilitu, vysoký tlak a další zdravotní problémy, uvedla, že byla zklamaná tím, jak se celá situace vyvrbila. „Byla to noční můra, a navíc jsme netušili, čí chyba to byla. Pořád to nevíme,“ okomentovala pro server Independent.

„Naštvalo nás to a nebyli jsme zklamaní jen proto, že jsme se nedostali do cíle včas, ale protože nás nikdo neinformoval,“ doplnila s tím, že si zprvu ani nebyla jistá, zda její léky zůstaly v letadle, či nikoli. „Nemělo k tomu dojít. Kdybych byla schopná vyjít schody, tak bych už byla na dovolené,“ řekla.

Mluvčí Ryanairu uvedl, že speciální asistenci na letišti v Newcastlu poskytuje externí firma, a nikoli samotné aerolinky. „Jsme zklamaní, že nenaplnili své závazky k cestujícím, kteří tak propásli svůj let.“

Letiště v Newcastlu k situaci nic podrobnějšího neuvedlo, jen to, že o případu ví a že cestující, kteří měli mít asistenci, se na palubu nedostali. „Všem zákazníkům jsme zajistili, aby odletěli dalším možným letem,“ uvedl mluvčí.

Z letadla vykázali opilého potížistu, který pomočil sedadlo

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám