Hlavní obsah

Z letadla vykázali opilého potížistu, který pomočil sedadlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedávný let společnosti Ryanair z anglického Manchesteru na španělského Tenerife musel být odkloněn kvůli několika nevychovaným cestujícím. Jeden z nich byl zpitý pod obraz, odmítal zůstat na svém místě a ve chvíli, kdy mu byl odepřen vstup na toaletu, pomočil sedadlo. Na portugalském ostrově Porto Santo ho i s ostatními potížisty odvedla policie.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo u společnosti Ryanair. Ilustrační foto.

Článek

Nejmenovaný cestující uvedl, že se posádka snažila opilého muže několikrát usměrnit. Stevardi a letušky si prý byli už před odletem vědomi toho, že nastane problém, píše server Independent. Když začalo vzrůstat napětí, ozval se dokonce pilot s tím, že si klidně vyžádá zásah policie.

„Let z Manchesteru byl zpožděn, takže bylo více času na pití,“ zkonstatoval jeden z pasažérů. „Obvykle jako první věc na palubě slyšíte uvítání od kapitána a posádky. Nám ale hned řekli, že pokud načapou někoho, jak pije vlastní alkohol nebo kouří na toaletách, tak bude vykázán a klidně kvůli tomu odkloní letadlo,“ doplnil nejmenovaný cestující.

Ten také vypověděl, že muž, který později pomočil sedadlo, byl velmi opilý. „Lidé se s ním snažili rozumně domluvit, ale byl mimo. Bylo to šílené,“ dodal cestující a ocenil posádku, která se situaci snažila vyřešit.

Incident potvrdil mluvčí společnosti Ryanair, který uvedl, že na ostrově Porto Santo, jenž patří k Madeiře, muselo být vysazeno několik rušivých cestujících. „Letadlo přistálo bezpečně a poté, co z něj místní policie vyvedla pasažéry, pokračovalo na Tenerife,“ řekl mluvčí.

Cestující zkritizovala aerolinky. Ty se jí vysmály

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám