Hlavní obsah

Cestujícímu hrozí vězení za obnažování v letadle. Měl i masturbovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američanovi Michaelu DeWayneovi Petersonovi hrozí až devítiměsíční pobyt za mřížemi. V letadle společnosti Delta Air Lines měl totiž sexuálně obtěžovat svou spolucestující, kterou osahával a údajně si před ní také stáhnul kalhoty a masturboval. Žena incident ihned nahlásila palubnímu personálu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žena, která si přála zůstat v anonymitě, uvedla, že na ni Peterson během červnového letu z Las Vegas do Atlanty opakovaně zíral. Poté si měl sáhnout rukou do kalhot, vytáhnout penis a zřejmě i masturbovat.

Asi 10 minut před přistáním položil muž ženě do rozkroku telefon, na který ji napsal zprávu. „Mohu vás pozvat ven, abychom mohli mít sex?“ uvádělo se podle soudních dokumentů ve vzkazu, informuje server Independent. Žena na to reagovala rázným odmítnutím. To však cestujícího nezastavilo a pasažérce zmáčknul stehno.

Žena uvedla, že Petersona okřikla, aby na ni nesahal, ten se však začal smát. Po zbytek cesty se díval z okna a po přistání spěšně vystoupil. Cestující však incident nahlásila personálu, který informoval zaměstnance u odletové brány a ti zase ostrahu. Do případu se zapojila policie a později i federální vyšetřovatelé.

Podle úřadů jim žena jako důkaz poskytla videomateriál, na němž to vypadá, že Peterson masturbuje. Na konci srpna bylo proti muži zahájeno trestní stíhání. Tomu nyní za obnažování a obtěžování hrozí až devítiměsíční vězení a pokuta ve výši až tisíc dolarů (24 tisíc korun).

Jsem lehce opilý, oznámil cestující, než spustil salvu homofobních a rasistických urážek

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám