Hlavní obsah

Jsem lehce opilý, oznámil cestující, než spustil salvu homofobních a rasistických urážek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O pozdvižení se na nedávné lince American Airlines postaral jeden z cestujících. Muž, který uvedl, že pracuje jako chemický inženýr u farmaceutické firmy, začal v opilosti křičet homofobní a rasistické urážky. Nejenže byl vykázán z letadla, ale poté, co se záběry incidentu objevily na internetu, ho jeho zaměstnavatel propustil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž cestoval na lince z Filadelfie do Dallasu. Ještě před odletem se však začal projevovat hrubě vůči pasažérce na vedlejším sedadle, posádka ho proto vyzvala, aby letadlo opustil, informuje server Independent.

Muž při svém běsnění sypal jednu nadávku za druhou a urážlivě se vyjádřil i k letušce tmavé pleti. „Co ode mě chcete?“ zeptal se jí. „Abyste si vzal zavazadlo a opustil letadlo,“ odpověděla zaměstnankyně zdvořile.

Cestující, jehož jméno není známo, se začal dožadovat svého černého batohu. „Protože jsem běloch, tak mám samozřejmě černý batoh, protože jsem rasista. Vyhazujete mě z letadla, protože jsem rasista. Nic jsem neudělal,“ křičel muž, který při svém běsnění cestující informoval také o tom, že pracuje pro farmaceutickou společnost GlaxoSmithKline (GSK), což je podle něj jedna z nejlepších firem na světě.

Vyhodili ho

Když se však vedení společnosti dozvědělo o běsnění jednoho ze zaměstnanců, okamžitě s ním ukončilo pracovní poměr. „Ve středu jsme byli upozorněni na incident jednoho z našich zaměstnanců při letu do Dallasu. Okamžitě jsme spustili vyšetřování a od čtvrtka už u nás nepracuje. Chování této osoby je zavrženíhodné a nereflektuje kulturu naší společnosti,“ uvedlo vedení GSK.

Muž byl nakonec z letadla vyveden, jak informoval pasažér, který jeho řádění natočil a umístil na internet. „Z mého letu z Filadelfie do Dallasu vyhodili opilého rasistu a homofoba, protože se choval nevhodně k ženě na vedlejším sedadle. Velkolepé zhroucení,“ okomentoval cestující.

Přestaňte si posílat nahé fotky, jinak to otáčím, sdělil pilot cestujícím

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám