Hlavní obsah

Čedok ohlásil rekordní výsledky a nové destinace. Češi se dostanou charterem i do Keni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestovní kancelář Čedok na čtvrteční tiskové konferenci v pražském hotelu Stages oznámila hospodářské výsledky za rok 2022. Ten byl pro českou cestovku nejlepší od roku 1989. Čedok pro letošní sezonu sází na odlety z regionálních letišť i nové destinace. Na podzim otevře například charter na Azorské ostrovy, v zimě pak nově do Keni a na Srí Lanku.

Foto: Profimedia.cz

Pláž Nyali v keňské Mombase. Počátkem příštího roku se tam Češi dostanou na charteru.

Článek

Češi chtějí cestovat, zájezdy rezervují už opět s velkým předstihem, jako tomu bylo před covidem. A slyší na odlety z regionálních letišť. To je ve zkratce asi to hlavní poselství ze čtvrteční tiskové konference. Obrat za rok 2022 ve výši bezmála pěti miliard korun a hrubý provozní zisk před započtením úroků, daní a odpisů ve výši přes 70 milionů korun hovoří o tom, že Češi se cestování po době covidové nemohli dočkat.

Naprostá většina charterových letů je operována z Prahy, nechybí však také odlety z Brna, Ostravy, Pardubic, Karlových Varů a nově také Českých Budějovic. Obsazenost jednotlivých letů pak v průměru dosahuje úctyhodných 98 procent, v poslední době je to prý dost možná i o procento více.

Do Turecka i na lyže

Ředitel Čedoku Stanislav Zeman uvedl, že v rámci dalšího rozvoje a lákání nových klientů Čedok plánuje mnoho nových destinací. Novinkou je egyptské letovisko Ain Sohna, italské Palermo nebo portugalské Azory. V zimě má pak být skutečným bonbonkem turecké lyžařské středisko Kayseri, za jehož výstavbou stojí Rakušané.

Pokud o sobě však Čedok dal něčím vědět v poslední době, jsou to jednoznačně charterové lety do exotiky. Velmi rychle se ukázalo, že Češi umí ocenit přímé lety do exotických destinací, a tak se má nabídka těchto zájezdů rozšiřovat. Stálicemi jsou Dominikánská republika a Zanzibar, k nimž se v letošní zimní sezoně začlenil Madagaskar s Thajskem. Do všech těchto destinací se má létat i příští sezonu, jen k nim přibude ještě srílanské Colombo a Madagaskar po Novém roce nahradí keňská Mombasa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám