Hlavní obsah

Během letu se nad hlavami zděšených cestujících začal plazit had

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před plavbou si asi nepustíte Titanic, stejně jako během letu v rámci palubní zábavy nejspíš nezvolíte Hady v letadle. Hororový scénář se o víkendu přesto stal skutečností, když se během letu na thajský ostrov Phuket u přihrádky nad hlavami cestujících začal plazit had. Zděšení pasažéři inkriminované řady navzdory klesání vyskákali ze svých sedadel a posádka letadla situaci okamžitě řešila.

Had se nad hlavami cestujících objevil v závěrečné části letu.Video: Newsflare, AP

 
Článek

K incidentu, který by nejednomu člověku dokázal pokazit dovolenou, došlo během letu z Bangkoku na ostrov Phuket. Asi 60 centimetrů dlouhý štíhlý plaz černé barvy s bílými obojky byl v Airbusu A320 letecké společnosti Air Asia spatřen poté, co letadlo začalo klesat na přistání.

Cestující, nad jejichž hlavami se had plazil, opustili svá sedadla a přivolaný palubní personál se duchapřítomně zhostil řešení nezáviděníhodné situace. Stevard vyzbrojený plastovými rukavicemi, taškou a lahví hada bryskně polapil, přestože v tu chvíli nikdo nevěděl, zda se jedná o jedovatý druh.

Had byl bezpečně uložen do skříně a po přistání si jej převzal pozemní personál. Později byl identifikován jako Blanfordův uzdový had. Jméno získal díky dlouhému štíhlému tělu připomínajícímu koňskou uzdu. Vyskytuje se v Asii a není jedovatý ani útočný.

Cestující cupuje aerolinky. Ve vegetariánském jídle měla kuře

Cestování

Nezáviděníhodný začátek dovolené

Poté co byl had bezpečně odnesen, byla před výstupem z letadla prohledána příruční zavazadla všech pasažérů, aby se personál ujistil, že nikdo nepašuje další zvířata. Není jasné, jak se had do letadla dostal, ale vzhledem k lokalitě se do něj mohl vplazit sám.

O události informoval server Daily Mail a citoval i jednoho z cestujících. „Když jsem toho hada uviděl, stáhly se mi hýždě. Děsivé plazy nemám rád vůbec, natož hady nad hlavou. Dost se mi ulevilo, když ho odnesli. Stevard byl klidný a profesionální, ale škubl jsem sebou pokaždé, když jsem něco ucítil. Bál jsem se, že v letadle mohu být další. Film jsem viděl, ale nikdy mě nenapadlo, že by se mi to mohlo doopravdy stát. To ta plážová dovolená pěkně začíná,“ uvedl Brit.

Nejedná se o první incident tohoto typu. V letadle stejné letecké společnosti se had objevil i před dvěma lety. Loni též při letu z Bangkoku způsobili v letadle poprask uprchlí hlodavci, kteří pokousali letušku. Na vině byla čínská pašeračka zvířat.

Raději pes než dítě, shodují se na sousedovi v letadle pasažéři

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám