Hlavní obsah

Cestující cupuje aerolinky. Ve vegetariánském jídle měla kuře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pasažérka společnosti Air India si na sociálních sítích postěžovala na servis. Navzdory tomu, že si předem objednala vegetariánský pokrm, nebylo její jídlo bezmasé, ale obsahovalo kousky kuřete. K případu se na síti X vyjádřil i dopravce, který ženu požádal, aby zprávu s osobními detaily smazala.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo u společnosti Air India.

Článek

„Během mého letu s Air India mi podávali vegetariánský pokrm s kousky kuřete,“ napsala Veera Jainová minulé úterý a připojila i fotografii, kde byla krabička s jídlem označena nápisem „bezmasý“. Příspěvek záhy přitáhl na sociální síti X velkou pozornost, přičemž se řada lidí začala obávat o praktiky aerolinek ve spojitosti s cateringem.

Na zprávu zareagovali i zástupci Air India, kteří Jainovou požádali, aby je kontaktovala v soukromé zprávě. Ženu zároveň vyzvali, aby smazala původní tweet, protože v něm uváděla osobní informace o číslu letu či místu, na němž seděla.

Nebyla jediná

Ještě na palubě chtěla Jainová situaci ohledně svého ne tak úplně vegetariánského pokrmu řešit, jak uvádí server Independent. „Vedoucí kabiny se mi omluvila a informovala mě, že si na stejný problém stěžovalo více lidí. I tak ale nebyly podniknuty žádné kroky k tomu, aby se tato zpráva dostala i k dalším pasažérům, kteří měli rovněž vegetariánská jídla,“ uvedla Jainová.

Cestující doplnila, že kromě závadného pokrmu byl její let také zpožděn. „Jsem z toho velmi zklamaná. Žádám společnost Air India, aby podnikla náležité kroky, co se týče podávání jídla i zpoždění,“ napsala ve svém příspěvku Jainová a vyzvala další pasažéry, aby si dávali dobrý pozor na to, co na palubě konzumují.

Server Independent s odvoláním na americký think-tank Pew Research Center uvádí, že až 39 procent Indů se identifikuje jako vegetariáni. V hinduismu a jemu blízkých odnožích je vegetariánství považováno za ideál, ačkoli realita je dnes už poněkud jiná.

Invalidní důchodkyně skončily kvůli lidské chybě ve špatném letadle. Zkazilo jim to dovolenou

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám