Hlavní obsah

Raději pes než dítě, shodují se na sousedovi v letadle pasažéři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seděli byste v letadle raději vedle dítěte, nebo vedle psa či kočky? Na tuto otázku odpověděl více než jasně americký průzkum, jehož výsledky zveřejnil Daily Mail. A více než polovina dotázaných má jasno, raději huňatý soused než ukřičený.

Foto: Profimedia.cz

Dítě, nebo pes? Pro pasažéry letadla se ve volbě souseda zdaleka nejedná o Sofiinu volbu.

Článek

Zná to snad každý. Usadíte se v letadle a jsou před vámi dlouhé hodiny na úzké, nepohodlné sedačce, když vtom nastoupí matka s malým dítětem. A zakotví v bezprostřední blízkosti. Víte, co bude téměř jistě následovat, a pěkné to nebude. Hluboké znepokojení v tu chvíli neprožívají snad jen rodiče obdobně starých dětí cestující bez nich. V takovém případě je vám totiž v podstatě jedno, co se děje. Hlavně že to nemusíte řešit.

Zvířata vedou nad dětmi

Do průzkumu ohledně cestování letadlem se zapojili jak majitelé domácích mazlíčků, tak ti, jež žádné zvíře nevlastní, a samozřejmě mezi nimi byli i rodiče.

Z rodičů pečujících i o domácího mazlíčka podle Daily Mailu čtvrtina přiznala, že by na cestu letadlem raději vzala svého psího či kočičího kamaráda než vlastní dítě. Dvě třetiny dotazovaných pak berou svého zvířecího společníka na cesty, kdykoli to je jen trochu možné.

Proč byste nikdy neměli pít kávu v letadle

Cestování

Ve volbě souseda byl výsledek Upgraded Points ještě zajímavější. Celých 57 procent cestujících, kteří nevlastní žádné zvíře, by raději sedělo vedle čtyřnohého cestujícího než dítěte. A to přestože celá třetina Američanů, kteří nejsou chovateli zvířat, se cítí diskomfortně, když s nimi v kabině nějaké letí.

Míra nepohodlí při letu s dítětem procentuálně zkoumána nebyla, ale ze dvou předchozích údajů je jasně patrné, že by byla ještě výrazně vyšší.

83 procent majitelů mazlíčků podle průzkumu raději změnilo své cestovní plány, aby vyhovělo potřebám svého huňatého čtvernožce. Až 75 procent respondentů by si ochotně připlatilo za hotel, jež je pro jejich zvíře vhodný, než zvolilo levnější ubytování, kam si jej s sebou vzít nemohou.

33 procent účastníků průzkumu by pro někoho možná překvapivě vyměnilo prázdniny ve své vysněné destinaci za „standardní dovolenou“, na kterou by mohl vyrazit jejich mazlíček s nimi. Chovatelé také v 70 procentech zvolí raději osmihodinovou jízdu autem se svým zvířetem než dvouhodinový let bez něj.

Nejotravnější chování při létání? Anketa hovoří jasně

Cestování

Anketa

Seděli byste v letadle raději vedle dítěte, nebo zvířete?
Určitě dítě
3,3 %
Rozhodně zvíře
80,6 %
Záleží na chování konkrétního jedince
12,7 %
Podle věku dítěte
1,6 %
Je mi to jedno
1,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3399 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám