Hlavní obsah

V letadle našli hada. Čas od času se to může stát všude, tvrdí aerolinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Scénu skoro jako z filmu Hadi v letadle prožili cestující společnosti AirAsia. Na letu z Kuala Lumpuru na Borneo se totiž v kabině objevil plaz, stroj kvůli němu nouzově přistál. Šéf bezpečnosti aerolinek tvrdí, že jde o velmi vzácný případ, který se však čas od času může přihodit v kterémkoli letadle.

Foto: Profimedia.cz

Hada našli na palubě letadla AirAsia (ilustrační foto).

Článek

Jedna z cestujících hada natočila v osvětlené části úložného prostoru nad sedadly. Plaz tam pokojně setrval až do nouzového přistání v malajsijském Kuchingu. „Jejda, had v letadle. Buď někomu utekl z nákladového prostoru nebo do letadla proniknul už na zemi,“ okomentovala záběry Hana Mohsin Khanová.

Jakmile si cestující hada všimli, rozhodl se pilot nouzově přistát, aby mohl být plaz bezpečně odstraněn a kabina prohlédnuta a vyčištěna.

„Kapitán se rozhodl správně a bezpečně dopravil letadlo do cíle, jakmile to bylo možné,“ okomentoval incident šéf bezpečnosti AirAsia Liong Tien Ling s tím, že podobná věc se může čas od času přihodit kdekoli. „Bezpečnost a pohodlí našich zákazníků a posádky je naší nejvyšší prioritou. A zde žádné riziko nenastalo,“ uzavřel.

O první takový případ skutečně nejde. V minulosti se hadi objevili například v příručních zavazadlech cestujících, v roce 2019 jedna pasažérka našla po návratu z Austrálie krajtu skvrnitou v kufru.

Cestující chtěl otevřít dveře během letu. Letuška ho udeřila konvičkou

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám