Hlavní obsah

Uprchlá krysa a vydra způsobily poprask během letu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drobný šok zažili cestující společnosti VietJet během nedávného letu. Pasažérce, která podle pozdějších zjištění pašovala zvířata, utekly z příručního zavazadla vydra a velká bílá krysa a volně se proháněly po palubě. Posádka je sice úspěšné chytila, ale jednoho ze zaměstnanců hlodavec pokousal. Incidentem se aktuálně zabývají úřady.

Uprchlá krysa a vydra způsobily poprask během letu.Video: AP

 
Článek

Letadlo bylo na cestě z Bangkoku do Tchaj-peje, když k útěku dvou zvířat došlo. Šokovaní cestující hlásili úprk živočichů posádce. „Šel jsem z toalety a kamarád mi tiše špitnul, že je v letadle krysa,“ cituje jednoho ze svědků incidentu server Independent. „Byl jsem zmatený, ale kamarád opakoval, že jde o krysu, velkou bílou krysu.“

Cestující upozornil posádku, která začala prohledávat palubu. Zaměstnanci záhy objevili vydru, jak se ukrývá pod jedním sedadlem. Poté pokračovali v pátrání po kryse, kterou rovněž brzy našli, a jednomu z členů personálu se ji podařilo chytit; schytal však kousnutí.

Příslušníci tchajwanské veterinární inspekce po přistání prohledali všechna zavazadla a objevili v batohu pašeračky více zvířat – sviště, další vydru, 28 želv hvězdnatých a dva hlodavce, které se nepodařilo ihned identifikovat. Pasažérka čínské národnosti podle Independentu odmítla spolupracovat.

Úřady si lámou hlavu nad tím, jak se ženě podařilo dostat zvířata skrze letištní bezpečnostní kontrolu. Hrozí jí pokuta ve výši až 708 tisíc korun za možné šíření nakažlivých chorob.

Let, nebo aukce? Neplánovaně se dražilo, kdo zůstane na zemi

Cestování

Reklama

Související témata:
Paluba letadla

Výběr článků

Načítám