Hlavní obsah

Amsterdam spouští kampaň, jejímž cílem je odradit mladé výtržníky z Británie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amsterdam spouští internetovou kampaň s cílem odradit od návštěvy britské turisty, kteří by do města chtěli vyrazit za drogami, sexem a alkoholem. Britská BBC uvádí, že vedení Amsterdamu by ho rádo zbavilo nálepky nejliberálnějšího hlavního města v přístupu k bujarým večírkům.

Foto: Profimedia.cz

Nizozemské hlavní město je častou destinací pro rozlučky se svobodou

Článek

Spoty, které varují před následky nadměrné konzumace alkoholu a drog, se lidem v Británii objeví, pokud budou na internetu v souvislosti s Amsterdamem vyhledávat hesla jako rozlučka se svobodou, levný hotel nebo tah po hospodách. Poselství kampaně cílené na muže mezi 18 a 35 lety je jasné: na prodloužený víkend v Amsterdamu mohou zůstat nehezké vzpomínky, „úlet“ v tomto městě může skončit problémy se zákonem.

BBC píše, že v Británii lze koupit zpáteční letenku do Amsterdamu za 50 liber (1340 korun). Cestovní kanceláře nabízejí víkendové rozlučky se svobodou v tomto městě, včetně plavby po kanálech s neomezenou konzumací alkoholu, tah po hospodách ve čtvrti červených luceren nebo večírek se steaky a striptýzem.

Obyvatelé nizozemského hlavního města si už léta stěžují na opilé Brity, kteří močí na veřejnosti, zvracejí do kanálů, svlékají se na veřejnosti a účastní se hospodských rvaček.

V amsterdamské vykřičené čtvrti bude zakázáno kouření marihuany

Cestování

Jde o diskriminaci, tvrdí kritici

Kritici nové kampaně tvrdí, že je diskriminační a založená na neférových stereotypech.

Joachim Helms, majitel jednoho z coffee shopů, kde se může prodávat konopí, řekl, že lidé do Nizozemska jezdí kvůli muzeím i podnikům, jako je ten jeho. Jeho zákazníci pocházejí ze všech sociálních a ekonomických vrstev. Myslí si, že snahy dostat z města některé lidi na základě jejich pohlaví a věku porušují principy svobody, tolerance a rovnosti. Jde o hodnoty, na kterých si Amsterdam zakládá.

Amsterdam patří k nejnavštěvovanějším městům na světě. Ročně do něj zavítá okolo 20 milionů turistů, včetně milionu Britů. Město má 883 tisíc stálých obyvatel.

Amsterdam otevřel novou garáž pro kola. Pod hladinou

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám