Hlavní obsah

Venkovní posezení zútulní praktické doplňky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Venkovní nábytek nabízí nápaditý design a komfort. Na skvělý pocit pohody v exteriéru má zásadní vliv, ale důležitou roli hrají i doplňky a dekorace. Posezení díky nim bude nápaditější a bude mít své kouzlo. A je jedno, zda jde o prostornou terasu, či menší balkon.

Foto: Fieldmann

Kovová sestava Rony nadchne snadnou údržbou, lehkostí a skladováním. Cena 5799 Kč

Článek

Dekorační polštáře, podsedáky, plédy a textil obecně patří do bytové kultury. Venku může být i malý kobereček, třeba z juty nebo v zajímavé umělé variantě. Příjemné jsou i přírodní rolety, textilní závěsy, třeba klidně pod pergolou.

Oceníte i křesílka, malé stoličky, taburetky, pufy na odložení nohou, úložné koše na deky, vázylapače snů. A samozřejmě nezapomeňte ani na květiny a jejich atraktivní obaly či pro večerní atmosféru správné osvětlení.

Hrajte si s dekory interiérových obkladů

Tipy a trendy

Stolujeme na zahradě

Na vzduchu a pod širým nebem určitě chutná lépe. Kromě chutného jídla je předpokladem hezkých chvilek i prostorný jídelní stůl s pohodlnými židlemi. Správnému výběru nábytku by mělo předcházet pár otázek: zveme si hodně přátel, či nikoliv? Menší sestavy jsou čtyřmístné, ty větší šesti i osmi. Určitě jsou dobrým kompromisem praktické rozkládací stoly, jež šetří prostor a lze je podle potřeby kdykoliv zvětšit. Například deska stolu o rozměrech 150 × 90 cm se s vložením přídavné desky prodlouží na hezkých 200 cm.

Také si prohlédněte daný prostor a rozhodněte se pro tvar stolu. Může mít desku oválnou, hranatou, obdélníkovou či čtvercovou. Pro konverzaci je příjemný kulatý stůl, obdélníkový ale lépe přidáte ke zdi. Jestliže máte méně místa, je dobrým tipem zahradní lavice, pokud naopak nadbytek, dopřejte si zahradní židle s područkami a velkorysým ergonomickým tvarováním. Nezapomeňte ani na polstry a vysoká opěradla.

Praktickou otázkou je možnost skladování stolního nábytku. Stůl budete potřebovat snadno složit, stejně jako židle. Stohovatelnost a skladnost jsou předností!

Designérka v bytě své kamarádky čarovala s prostorem

Tipy a trendy

Pro dlouhý relax

Vsaďte na venkovní obývací prostor a pořiďte si lounge sety. Jsou pohodlné, v designovém provedení. Hezky si na nich počtete knihu, vychutnáte kávu s dezertem nebo po obědě poležíte.

Lounge set obvykle tvoří dvoumístná či třímístná pohovka, dvě křesla a odkládací stolek. Součástí jsou polstry a opěráky s bohatou výplní, která poskytuje pohodlí i po mnoha hodinách. Potahový materiál skvěle odolá i venkovním podmínkám, případnou špínu lze snadno setřít a očistit.

Spokojenost s nimi se odvíjí od kvality materiálu: nábytek musí zvládnout proměnlivé počasí, teplotní výkyvy i UV záření, být stálobarevný, snadno čistitelný.

Anketa

Odpočíváte raději doma, nebo na zahradě?
Doma
7 %
Je mi to jedno
2,2 %
Jak kdy
13,6 %
Na zahradě/na terase
77,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 942 čtenářů.

Hledáme kulisy pro zahradní domek

Zahrada

Reklama

Související články

Využijte zahradu k regeneraci těla i ducha

Letní počasí přímo vybízí k trávení volného času na zahradě. Plánujete-li hlavně relax, pořiďte si houpačku. Ta je pro uvolnění a odpočinek dokonalá. Pokud ale...

Po schodech bezpečně i za mokra

Spojují venkovní svahy, vyvýšený dům se spodní cestou, propojují prostory, dostaneme se po nich do vyšších pater. Řeč je o venkovních schodech, jež jsou...

Obytnému exteriéru vládne lehkost

Letní počasí svádí k tomu, abychom si na zahradě užívali druhý domov. Propojíme-li jeho vybavení s bazénem, koupacím jezírkem, venkovní kuchyní, fresh barem...

Výběr článků

Načítám