Hlavní obsah

Pohoda může být i na terase

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V létě je dobré každou volnou chvilku strávit na zahradě nebo na terase. Nasát do sebe pozitivní náladu a sluníčko, dopřát si osobní kontakt s přáteli. Udělat si na sebe čas, společně sdílet, pomalu a opravdově. A k tomu patří dobré jídlo, pití a klidný kout.

Foto: Möbelix

Nemáte zahradu? Menší terasa je jako oáza klidu jistá. Palety, dostatek polštářů a zeleně v nádobách prostor zútulní.

Článek

Připravte pro své blízké nezapomenutelný piknik v poklidu doma. Pro příjemné zážitky přitom není nutné pokaždé vytahovat gril a nakládat kilogramy masa. Zejména v horkých dnech si naopak vystačíme jen s lehkým občerstvením a dostatkem nápojů.

Prostředí pro hezké chvíle si lze zařídit poměrně snadno. Stačí, když si na zahradě nebo na terase vytvoříte místo, kde se budete cítit příjemně a bez starostí. Takový odpočinkový kout můžete zařídit kusy venkovního nábytku ze dřeva či proutí, ale dost možná zvládnete i jednoduchou sedačku vyrobit vlastnoručně z palet.

Pohodlně se můžete ale třeba uvelebit i jen na trávníku na dece, a kdo bude mít štěstí, zabere si jako první houpací síť nebo hamaku.

Důležité, a to zejména na terase, je ale obklopit se zelení. Ať již to je pár květináčů či truhlíků třeba jen s bylinkami, živé rostliny vždy každý prostor pozvednou. Na terase - a to nejenom při pikniku - uplatníte i nejrůznější okrasné květiny a keříky, případně i pár vkusně rozestavěných misek s bonsajemi.

Ať již vyberete prvky jakékoli, zaměřte se na ty, které na vás už na pohled dýchnou pocitem pohody a uvolnění. Ideální budou spíše jemné, letní a zemité barvy a jednotlivé kusy zařízení volte spíše v lehčí variantě z přírodních materiálů. Robustnější kusy si raději schováme na podzim.

Anketa

Dokážete si chvíle volna opravdu užít?
Ano, bez problémů.
66,7 %
Jak kdy.
20,5 %
Spíše moc ne.
12,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 439 čtenářů.

Který typ grilu vyhoví vašim představám?

Tipy a trendy

Když je zahrada plná světlušek

Zahrada

Reklama

Související články

U zahradní houpačky dbejte na stabilitu

Houpačka je vítaným doplněním zahradního nábytku. Musí být nejen pohodlná, ale hlavně bezpečná. Jak vybrat správně? Zvažte kvalitu materiálu, nosnost,...

Zařiďte si báječný pokoj pod širým nebem

Balkonová a zahradní sezona se blíží. Máme nejvyšší čas zrevidovat stávající mobiliář anebo se eventuálně poohlédnout po nových kouscích. Jakým směrem se...

Pergola či altán poskytnou vlídné zázemí

Užít si teplé měsíce na terase u domu a na zahradě můžeme navzdory dešti i horkému slunci. Stačí si pořídit pergolu nebo altán. Při jejich výběru zohledníme...

Výběr článků

Načítám