Hlavní obsah

Zbavte se chaosu, budete se cítit lépe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mít méně věcí v domácnosti znamená mít více volného prostoru. A také méně úklidu a nabytí volného času. Důležité je se nezahlcovat, neschraňovat, vážit si jiných hodnot. Třeba vztahů, jež si zaslouží mnohem více péče.

Foto: Möbelix

Efektivita vestavěných skříní jde ruku v ruce s minimalistickým designem. Dostupný prostor nabídnou k využití lépe než klasické skříňky či komody.

Článek

A nezbytné vybavení nebo solitéry, které nám dělají radost, mít hezky uspořádané, uklizené či záměrně vystavené. Chaos, nepořádek, ruch a zmatek je špatný. Jak se cítíte, když si uklidíte a darujete odložené věci jiným? Určitě skvěle!

Kolik věcí, tolik prostoru

Ano, je dobré zachovat logickou rovnici: množství věcí musí odpovídat reálnému úložnému prostoru. Zkrátka musí se mít kam vejít.

Klíčové jsou hlavní úložné prostory: vestavěné skříně v předsíni, šatně či ložnici. Za základ se počítá i chytře promyšlená kuchyňská linka.

Úložné prostory si dopřejeme co největší, jaké lze.

Pro komfortní užívání je ovšem důležité i vnitřní členění prvků a jejich logická struktura navržená pro konkrétní účel.

V zimě je čas na renovaci podlah

Tipy a trendy

Vestavěné skříně

Na vestavěné skříně nedáme dopustit. Navržené a vyrobené jsou na míru, jejich vnitřní uspořádání přesně odpovídá našim potřebám. Šikovní truhláři i interiérová studia vše zvládnou. Na nás je promyslet velikost a uspořádání, vyzkoušet si návrh na konfigurátoru.

Možné je i pořízení sektorového nábytku, který nabízí mnoho modulů, z nichž si sami vybíráte a sestavujete. Jste už ale limitovaní nabízenými velikostmi, daným vnitřním uspořádáním.

Koupelna? Organizace na jedničku

Tady jsme velmi limitovaní prostorem. Jasná je i základní sanita a rozvržení, jež odpovídá odpadům a elektroinstalaci. Je už jen na nás, vybrat si „chytrý“ koupelnový nábytek. Na trhu jsou i variabilní kousky, které umožňují zvolit počet i rozměr zásuvek podle individuální potřeby. Pro atypické koupelny jsou šikovné rozmanité desky (včetně umyvadlové). Využijí prostor do milimetru.

Komfort v malém bytě nemusí být jen snem

Tipy a trendy

Může se vám hodit na Firmy.cz: Výroba vestavěných skříní

Reklama

Související články

Dětskému pokoji kralují hry a bezpečí

Od prvních krůčků má v hájemství dítěte přednost fantazie, volný prostor pro pohyb a s tím související bezpečnost. Do čeho se vyplatí investovat?

Výběr článků

Načítám