Hlavní obsah

Velikonoční dekorace v pastelových barvách prozáří tmavší interiéry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud máte náladu si do interiéru vnést trochu optimismu, něhy a veselí, pak rozhodně neuděláte chybu s velikonočními dekoracemi v jemných pastelových barvách. K Velikonocům se skvěle hodí a budou dobře ladit i se svěží zelenkavou a sytě žlutou barvou, která je s nimi neodmyslitelně spojená.

Foto: Lights4fun, Truffle Tablescapes

Pastelové barvy se k velikonočním svátkům skvěle hodí.

Článek

Pastelové barvy působí na pohled sladce a něžně. Pokud to s nimi ale v interiéru přeženete, můžete docílit kýčovitého výsledku. Vyplatí se s nimi proto zacházet uvážlivě a využívat je spíš na drobných dekoračních předmětech. Právě velikonoční svátky jsou pro to jako stvořené.

Foto: Lights4fun

Velikoční dekorace v exteriéru v pastelových barvách působí něžně a optimisticky.

Pastelové barvy mají blíže k bílé barvě a v kombinaci s ní bude interiér působit vzdušně a světle. Hodí se tak do prostoru, který je plný robustního tmavšího nábytku nebo je stísněnější a je v něm nedostatek světla. Právě do něj jsou velikonoční dekorace v pastelových barvách ideální.

Foto: TakaTomo, Truffle Tablescapes

Pokud se chcete vyhnout kýčovitosti, volte kousky, které mají jen tvary vajíček, zajíčků nebo kuřátek.

Aby byl interiér dekorován vkusně, vybírejte doplňky spíš matné než lesklé a nepřehánějte to s růžovou barvou. Elegantněji bude vypadat temná pastelová zelená nebo fialová či blankytně modrá.

Foto: Ginger Ray, TakaTomo

Světlé dekorace prozáří potemnělé interiéry.

Pastelové barvy jsou ideální volbou do pokojů těch nejmenších. Tam s nimi šetřit nemusíte, ale můžete je uplatnit i na stěnách a řadě textilií. Pastelové barvy totiž působí milým a vřelým dojmem, což je v dětských pokojích bezpochyby žádoucí.

Foto: We love cushions, Schöner Leben

Textilie s velikonoční tematikou doladí interiér k dokonalosti.

Velikonoční dekorace v pastelových barvách bezesporu vnesou do interiéru optimismus. Pokud ale nechcete, aby interiér připomínal pokoj pro princeznu nebo cukrárnu, pak to s nimi rozhodně nepřehánějte.

Velikonoce 2024

Velikonoce jsou nejvýznamnějším křesťanským svátkem v roce. Termín Velikonoc každoročně vychází na přelom března a dubna, letošní Velikonoční pondělí připadlo na 1. dubna 2024. Mezi nejznámější tradice a zvyky Velikonoc patří pletení pomlázky nebo barvení vajíček a kraslic.

Může se vám hodit na Zboží.cz: Velikonoční dekorace, Formy na beránka, Formy na zajíčka

Reklama

Související témata:

Související články

Nábytek inspirovaný shluky atomů

Kdo si pamatuje inspiraci atomy v designu z šedesátých a sedmdesátých let minulého století, toho možná potěší informace, že se opět podobné kousky vracejí do...

Výběr článků

Načítám