Hlavní obsah

Pracovat, cvičit a šetřit energii zároveň? S novým designovým kouskem to jde

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ekologický stůl pro udržování kondice s vestavěným kolem využívá k nabíjení gadgetů energii z cvičení. Znamená to, že se při práci z domova udržujete v kondici a pomáháte šetřit energii. Využití cvičení k produkci energie má bezpochyby velkou budoucnost, zvlášť v poslední době se k tomuto trendu upíná stále větší pozornost designérů.

Foto: Profimedia.cz

Rotoped si oblíbí ti, kteří potřebují ušetřit na elektrické energii.

Článek

Počítač eKinekt BD 3 přeměňuje energii ze šlapání na kinetickou energii, kterou lze využít k dobití baterie notebooku nebo mobilního zařízení připojeného k USB portům na stole. Hodina klidného šlapání při šedesáti otáčkách za minutu může podle výrobce vygenerovat 75 wattů energie.

Stůl má dva základní režimy, a to Sport a Working. Pracovní režim umožňuje přiblížení součástí stolu a čalouněného sedadla k sobě, což umožňuje vzpřímený pracovní postoj. Sportovní režim posouvá stůl dopředu, takže se uživatel může opřít do největšího tréninku.

Foto: Profimedia.cz

Pracovní plocha je dostatečně velká i pro telefon a drobné občerstvení.

Alternativou, která nepřeměňuje energii, je rotoped s pracovní deskou pro práci vsedě i vestoje. Jeho nosnost je 136 kg a má 8 stupňů odporu, tichý chod, digitální displej, nastavitelné sedlo, sklopné nohy a pedály, zamykatelná kolečka. Polohu pracovní desky lze upravit dle potřeby.

Foto: Alza

Rotoped StayFit PRO umožňuje sportovat a pracovat zároveň.

Ti, kteří mají své vlastní výškově nastavitelné stoly, mohou využít samostatný rotoped ke stolu. Zvolit lze například trenažér určený přímo do domácího prostředí, který poslouží jako dobrá pomůcka na zhubnutí či zvyšování fyzické kondice. Některé modely se navíc pyšní tím, že jsou skladné. Když je nepoužíváte, lze je složit a zasunout pod stůl nebo bez problémů umístit do skříně.

Foto: Tunruki

Skládací rotoped Cardio Fit D20 Deskbike Tunturi bez řídítek zasunete pod výškově nastavitelný pracovní stůl.

Tento typ cvičebních strojů, které jsou tak trochu křížené s nábytkem, je bezpochyby dobrou volbou pro ty, kteří by ve svém náročném pracovním životě jinak těžko hledali čas na cvičení.

Domácí kancelář by měla šetřit oči i záda

Tipy a trendy

Může se vám hodit na Zboží.cz: Tunturi Cardio Fit D20, Alza Ergo StayFit Pro

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám