Hlavní obsah

Servírování sladkých pokrmů ve stylu našich babiček

Pokud se chystáte péct klasické kynuté buchty, žemlovku nebo připravovat ovocné knedlíky, pak vězte, že jejich půvaby nejlépe podtrhnou klasické talíře v lehkém retro stylu, které měly v oblibě už naše babičky. Dekorativní kousky, které už samy o sobě působí sladce, doladí servírování oblíbených pochoutek k dokonalosti.

Foto: Easy Life

Pro servírování dezertů můžete zvolit talíře v romantickém i boho stylu.

Článek

Vhodný je například klasický modrý cibulák, který se proslavil po celém světě a je s oblibou používán pro servírování typických českých jídel, včetně dezertů.

Pokud chcete být trochu originální, můžete zkusit netypické kousky v zeleném odstínu. Zelená barva skvěle doplní slavnostní náladu a povznese třeba velikonoční tabuli a servírování beránka nebo mazance. Světlejší odstín hráškově zelené připomene barvy jarní trávy a prvních lístků rostlin.

Foto: Esklo

Cibulák v netradiční zelené barvě bude ideální pro servírování buchet a koláčů.

Z barev volte spíš teplé, které působí optimisticky a na pohled hřejivě. Vhod přijdou i romantické barvy, jako jsou růžová, červená, fuchsiová nebo blankytně modrá. Talíře by také měly působit domáckým dojmem.

Foto: Sophie Allport

Jemné ovocné dezerty servírujte na něžně vypadajících talířcích.

Pokud chcete jít s dobou, tak vězte, že v kurzu jsou talíře inspirované herbářem. Motivy bylin a květin bezpochyby stylově podtrhnou půvaby servírovaných sladkých jídel.

Foto: Pretty Homestyle

Hravé talíře působící lehce dětinsky budou pro servírování sladkých jídel ideální.

Pro servírování sladkých dezertů a pochoutek se hodí hlavně tradiční vzory. Oblíbené jsou romanticky působící květinové motivy, stejně jako kostkované nebo puntíkované. Dobrou volbou jsou i vzory krajek, motýlů, ovoce.

Foto: Mindthegap, Easy Life

Ti, kdo chtějí doladit servírování k dokonalosti, mohou uplatnit i tapety s motivy talířů.

Nebojte se retro motivů a kousků z bazarů. Patina naopak dodá servírování klasických dezertů styl. Stejně tak se dají doporučit tvarované okraje talířů v lehce rokokovém až barokním stylu.

Servírování sýrů podle posledních trendů dominuje břidlice nebo mramor

Tipy a trendy

Chcete si zpestřit servírování romantické večeře? Vsaďte na chobotnici

Tipy a trendy

Může se vám hodit na Zboží.cz: Talíře, Prostírání a ubrusy

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám