Hlavní obsah

Tak to tu ještě nebylo: z náklaďáku na přepravu koní vznikla mobilní chata se zabudovanou vířivkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velšan Guy Williams ze Swansea se živí přestavbami nákladních aut na obytné. Ačkoli je každý takový projekt svým způsobem unikátní a představuje jistou výzvu, tou poslední, kterou si ovšem sám na sebe vymyslel, byla proměna starého náklaďáku na přepravu koní. Rozhodl se z něj udělat obytný vůz vybavený vířivkou. A povedlo se.

Z koňského povozu si Velšan udělal pojízdnou chatu na kolech i s vířivkouVideo: AP

 
Článek

Když lidé vidí jeho pojízdný příbytek, často nevěří svým očím. Natož když se dozvědí, že čtyřiačtyřicetiletému Velšanovi trvala celá proměna pouhých 12 týdnů.

Nebylo to ovšem jen tak. „Makal jsem na tom 15 hodin denně, sedm dní v týdnu,“ odhalil reportérům deníku The Sun s tím, že tak dlouhou pauzu od vlastní práce si mohl dopřát v době koronavirové pandemie.

Guy při výrobě a zařizování interiéru používal převážně recyklovaný materiál, což mu pomohlo snížit náklady. Z druhé ruky má například obklady, ale i vybavení kuchyně.

Bedlivému pozorovateli jistě neunikne, že na rozdíl od jiných mobilní domků má ten jeho v interiéru dlažbu, což dodává celému dílu nepřehlédnutelný venkovský charakter. Ve skutečnosti však nejde o dlažbu. „Dlaždice jsou stará střešní krytina, pohovky jsou ze staré matrace, okna jsou dveře od lednice z restaurace,“ prozradil a pak s velkou pokorou dodal: „A také pomohlo mít velmi talentovanou maminku, která vyrobila veškerý bytový textil.“

Guy si původně stavěl pojízdnou chatu s úmyslem absolvovat s ní výlet do Alp. Nakonec se však rozhodl, že se do ní přestěhuje natrvalo. Důvod byl stejný jako u mnoha jiných obyvatel mobilních příbytků – prodal dům, zbavil se tím dluhů a jeho náklady na bydlení jsou proti původním výdajům minimální.

Foto: AP

Při denním provozu je v zadní části stůl se dvěma sedačkami.

Foto: AP

Vířivka je zabudovaná do podlahy.

Anketa

Líbí se vám nápad s vířivkou v pojízdném domku?
Ano, je skvělý!
77,4 %
Nevím, neumím to posoudit.
3,4 %
Ne, přijde mi to jako nesmysl.
19,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 948 čtenářů.

To je paráda! Takhle vypadá glamping v helikoptérách!

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám