Hlavní obsah

Nedostanete se letos k moři? Navoďte si jeho atmosféru alespoň doma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud milujete středomořskou atmosféru, rádi se koupete v moři a chcete si svou zálibu připomínat i doma, pak vás možná zaujmou tipy na zařízení interiéru inspirovaného mořem. Měla by mu být vlastní určitá uvolněnost a prostota tvarů i barev.

Foto: Bobbi Beck, Feathr

Tapety s mořskou tematikou promění prostor téměř okamžitě.

Článek

Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása. Středomořskému stylu je vlastní jednoduchost, čistota a nekomplikovanost tvarů a vzorů. V zásadě si vystačíte s bílo-modrou barevností.

Foto: Mustard

Volte různé odstíny modré barvy.

Do menších a stísněnějších interiérů volte větší podíl bílé barvy. V prostornějších a světlejších interiérech hrají prim tmavší tóny modré, které dodají prostoru hloubku i vážnost.

Foto: Nedgis, XVstripes, Excelsa

Nechte se inspirovat tvary známými z rybářství a námořnictví.

Pokud chcete prostor proměnit téměř okamžitě, pak volte velkoformátové tapety a plakáty s motivy moře, pláží a prázdninových radovánek. Zakomponovat můžete i suvenýry z cest a dekorativní předměty s námořní tematikou.

Foto: Beach House Art, Desenio

Zarámované plakáty s motivy vln vykouzlí prázdninovou atmosféru.

Zaměřte se na motivy mušlí, mořských koníků, ryb a mořských živočichů obecně. Pokud chcete prostor ozvláštnit, volte kousky inspirované perlami. Může jít o konferenční stolky, ale i o extravagantní postele ve tvaru mušlí.

Nábytek a dekorace zdobené perlami jsou vhodnou volbou do dámských pokojů

Tipy a trendy
Foto: Natural History Museum, Sweetpea & Willow

Nechte se inspirovat přímořským interiérem, kterému dominuje hodně bílé barvy na nábytku.

Výhodou interiéru zařízeného v bleděmodré barevnosti je to, že bude skvěle ladit i se zimním obdobím, kdy jen uplatníte navíc umělé či skutečné kožešiny a prostor tak zahalíte do hřejivějšího zimního hávu.

Desatero tipů, jak ochladit horký byt a také sebe

Jak na to

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám