Hlavní obsah

Na téhle adrese by chtělo bydlet nejedno dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Squirtle Lane, Snorlax Lane, Charmander Lane… Že vám jsou ta jména ulic povědomá? Aby ne! Pokud jste někdy slyšeli o pokémonech, pak byste už měli být doma. V americkém městě Henderson, v sousedství Las Vegas, mají několik nových ulic, a protože developerům už došla fantazie, nechali se inspirovat právě jmény oblíbených kreslených postaviček.

Foto: Profimedia.cz

Město Henderson nedaleko Las Vegas se může pochlubit ulicemi, nad jejichž názvy by zaplesalo nejedno dítě.

Článek

Novou atrakcí milovníků kreslených příběhů s pokémony a případně i známých her se stala nově vystavěná část města Henderson ve státě Nevada. To těsně sousedí s Las Vegas.

Místní developerská společnost Harmony Homes pro nově vytvořené ulice totiž zvolila možná trochu překvapivá jména - pojmenovala je podle kreslených postaviček, a tak se na sociálních sítích objevují fotografie nadšených cestovatelů u cedulí s názvy Snorlax Lane, Jigglypuff Place, Squirtle Lane nebo Charmander Lane.

Jak uvádí web NextShark, za vším stojí projektová manažerka výstavby nového sídliště Andrea Millerová, která už byla v koncích při vymýšlení názvů pro nové ulice. Ostatně není moc divu, jen nedaleko lze objevit čtvrť, kde jsou ulice věnované Beethovenovi, Mozartovi, Puccinimu, Vivaldimu a dalším velikánům světové hudby, a ty kříží zase pro změnu krátké uličky s květinovými názvy jako Šeříková, Měsíčková, Ibišková, Irisová, Kaktusová apod.

Spanilá jízda duhové víly pokračuje! V Gloucesteru přibyla další ulice hrající všemi barvami

Tipy a trendy

Millerová se proto obrátila na své dva syny ve věku 11 a 14 s tím, jak by se mohly nové ulice jmenovat. A jejich návrh tak nějak odpovídal jejich věku. Oba jsou prý doslova „posedlí“ pokémony, a tak navrhli, aby se nové ulice jmenovaly právě po jejich oblíbených charakterech.

Projektové manažerce se nápad zalíbil. Koneckonců obyvatelé těchto ulic budou mít jistotu, že si jejich adresu nikdo nikdy nesplete. A navíc, jak říká Millerová, „když slyším Jigglypuff (jméno pokémona se velmi blíží anglickému slovu giggle - chichotat se - pozn. red.), musím se zasmát. Když se vracíte z práce domů a měli jste špatný den a pak zatáčíte do Jigglypuffovy ulice, tak se prostě usmějete“.

A usmívají se už nyní i uživatelé sociálních sítí. Zatímco Jigglypuffova ulice je hlavní, ostatní ulice s názvy pokémonů jsou vedlejší, a tak jsou na křižovatkách vidět i dopravní značky STOP. A to inspirovalo hráče hry Pokémon Go k nápadu, že by bylo skvělé, kdyby na každé křižovatce byl umístěná tzv. Poké-stop, tedy stanice, kde se dají vyzvednou pokébaly na chytání pokémonů.

Foto: Jana Nesvadbová, Novinky

Pokémoni ze hry Pokémon Go (zleva): Snorlax, Jigglypuff, Charmander a Squirtle

Anketa

Chtěli byste bydlet v ulici pojmenované po pokémonech?
Ano, moc!
9,7 %
Nevadilo by mi to.
38,1 %
Asi spíš ne.
10,1 %
Ne, to by se mi nelíbilo.
42,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1741 čtenářů.

Lidé jsou ochotní si za dům připlatit. I kvůli pikantnímu jménu ulice

Tipy a trendy

Reklama

Související témata:
Město Henderson

Související články

Výběr článků

Načítám