Hlavní obsah

Takový plot jste ještě neviděli! Svůj úkol plní, a ještě navíc pobaví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takový plot se hned tak nevidí! Thajec Norkaew Singkaew zvolil neobvyklý materiál pro výrobu oplocení svého pozemku v provincii Phayao. Vytvořil jej totiž z částí starých jízdních kol. Jeho výtvor nyní přitahuje pozornost kolemjdoucích.

Plot vyrobený ze starých jízdních kol přitahuje turisty.Video: Newsflare, AP

 
Článek

Nečekanou turistickou atrakcí se stal pozemek 56letého Thajce Norkaewa Singkaewa v provincii Phayao. Důvodem přitom není to, co na něm stojí , ale jeho oranžové oplocení.

Vynalézavý muž se totiž rozhodl, že místo pořizování pletiva použije to, co ostatní již nepotřebují, tedy stará jízdní kola. Jeho parcelu od ulice tak odděluje 20 metrů dlouhý plot, který by při troše nadsázky bylo možné označit i za skulpturu. Vznikl totiž natažením drátů mezi sloupky a mezi ně a k nim jsou různě přivázané jak celé bicykly, tak jejich kola zbavená duší.

Ač to zní možná jako celkem jednoduchý úkon, při pečlivějším pohledu je zřejmé, kolik práce musel muž při kompletaci vynaložit a také kolik kol na svůj výtvor potřeboval.

„Koupil jsem více než 30 starých jízdních kol a 50 samostatných kol a všechno jsem to natřel oranžovou barvou a sestavil z toho stěnu. Sbírám a prodávám nepotřebné věci, tak jsem si řekl, proč na stavbu plotu nepoužít kola místo cihel? Bylo to kreativní a nákladově efektivní,“ svěřil se reportérům agentury Newsflare Thajec.

Kurýr dům nemine

Dodal, že si oranžovou barvu vybral proto, aby ladila s barvou jeho domu. „Plot se stal zajímavou atrakcí pro cestovatele. Bylo to také velmi užitečné, protože kurýři můj dům teď snadno najdou,“ pochvaluje si.

Zpráva o plotu z kol se brzy roznesla po okolí i do dalekých koutů země. Turisté i běžní kolemjdoucí neodolají fotce či selfie s unikátním oplocením, které následně zveřejňují na sociálních sítích.

Anketa

Líbí se vám tento nápad?
Ano, dokonce máme něco podobného sami.
1,8 %
Ano, vypadá to zajímavě.
50,2 %
Nic moc...
4,6 %
Ne. Podle mě je to strašárna.
43,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7611 čtenářů.

On se vznáší, on si létá, jen s tou rychlostí je to slabší. Zato má ale neobyčejné bydlení

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám