Hlavní obsah

Chtěla výlet na zaoceánské lodi, místo toho jí manžel postavil dům, který jako taková loď vypadá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příběh jako z pohádky se váže k velice neobvyklému domu, který stojí ve městě Cuddalore (Kadalur) ve státě Tamilnádu na jihovýchodě Indie. Vypadá jako výletní loď a byl postaven jako dar muže svojí manželce z lásky.

Námořní inženýr postavil dům ve tvaru lodi, aby splnil manželce senVideo: AP

 
Článek

Dvaačtyřicetiletý Subhash z jihovýchodní Indie pracuje už 15 let jako technický důstojník na nákladní lodi. Jeho žena, paní Subhasree, má lodě také velice ráda. A jejím snem je zažít alespoň jednou v životě cestu na velké výletní lodi.

Její manžel by jí velmi rád tento zážitek dopřál, ovšem neměl na to dost peněz. A tak se rozhodl pro něco jiného. Ve Vannarappalayamu, malé vesničce na okraji Cuddalore, koupil před dvěma lety pozemek a na něm nechal postavit dům. Ovšem ne ledajaký.

Jejich nový dům má totiž podobu velké zaoceánské lodi, a ačkoli jej Subhash pojmenoval S4 Ocean, na internetu jeho dílo lásky někteří už překřtili na Titanik.

Foto: AP

Lodní důstojník postavil dům ve tvaru lodi, aby splnil sen své manželce.

Foto: AP

V interiéru jsou zatím hotové schody.

Jak informuje místní deník Daily Thanthi, dům má kromě běžných místností bazén, posilovnu, a dokonce i kapitánský můstek. Vstupuje se do něj ze strany po betonovém mostíku, který překlenuje malý vybetonovaný příkop. Ten dává tušit, že bude v budoucnu naplněný vodou.

Jak je patrné ze záběrů, dům byl dokončen teprve před nedávnem a čeká ještě na zařízení. V interiéru je tak zatím možné vidět dvouramenné betonové schodiště.

Už nyní je ale po obvodu ověšený světélky, která jej v noci ozařují. Právě v tuhle denní dobu podle tamilského deníku dům působí nejúchvatněji.

Foto: AP

Z paluby lodi jsou rozvěšena světélka, která loď ozařují v noci.

Anketa

Dostali jste někdy v životě takto velký dar?
Ano, také.
5 %
Ne, ještě nikdy.
95 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2914 čtenářů.

Sen o létání si splnil stavbou domu ve tvaru letadla

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám