Hlavní obsah

Majitel si nechal byt proměnit na kreativní pracovní prostor, který lemuje přiznané cihlové zdivo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislavský byt chtěl majitel do budoucna využívat především jako kreativní pracovní prostor, v němž ale stále bude mít možnost v případě potřeby přespávat. Samozřejmostí pak mělo být hygienické zázemí, které nesmělo chybět. S žádostí o proměnu bytu se majitel obrátil na místního architekta Marka Abramoviče z ateliéru abrama architekti.

Foto: Lenka Némethová a časopis Bydlení mezi panely

Majitel si přál z bytu vytvořit kreativní pracovní prostor.

Článek

Hlavním záměrem architekta bylo vnést do interiéru původní materiál stavby formou přiznání stávajících konstrukcí. Architekt se zbavil zbytečných příček, které rozdělovaly a značně komplikovaly vnitřní členění bytu. Podařilo se mu tak otevřít dispozici, vytvořit vzdušný moderní prostor, jenž reflektuje současné trendy návrhu interiéru.

Do budoucího pracovního prostředí se tak nově a nerušeně rozlévá přirozené denní světlo, během celého dne, neboť orientace bytu je východ/západ.

Domov Jana Hřebejka je autentický, barevný, plný knih a obrazů

Jak bydlí VIP

Nové rozčlenění bytu

Centrální část bytu tvoří pracovní prostor. Doplňuje ji noční zóna s prostornou koupelnou. Hlavním dělicím prvkem je nábytková konstrukce s transparentní výplní, která nahrazuje příčku. Tím vyniká rozměr otevřeného, kontinuálního prostoru.

Dominantní prvek v interiéru

Prvními materiály, jichž si návštěvník bytu všimne, jsou přiznané cihlové zdivo a trámová konstrukce s dřevěným záklopem. Mimochodem při jejím obnažení na architekta čekalo překvapení v podobě existence ocelových nosníků. Jak zjistil, ty jsou součástí konstrukce nástavby na obytném domě, která byla realizována v minulosti.

Propojujícím prvkem obytného prostoru bytu je dřevěná podlaha uspořádaná do stromku. Staroměstský nádech je cítit i v návrhu koupelny, kde se mísí moderní design s nadčasovým bílým cihlovým obkladem. Do prostoru zapadají precizní truhlářské prvky vyrobené na míru. Prostoru dominují světlé barvy a přírodní materiály, přičemž důraz je kladen na minimalismus a čistotu nových prvků.

Anketa

Líbí se vám interiéry s obnaženým cihlovým zdivem?
Ano, to vypadá velmi zajímavě.
40,9 %
Někdy docela ano.
17,3 %
Obvykle moc ne.
9,5 %
Ne, tomuhle nikdy na chuť nepřijdu.
32,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 555 čtenářů.

Po kompletní rekonstrukci a úpravě dispozice je tento byt v panelovém domě jako znovuzrozený

Tipy a trendy

Reklama

Související témata:
Abrama architekti
Marek Abramovič

Související články

Výběr článků

Načítám