Hlavní obsah

Krásy písčité pláže si můžete užít doma, pokud se inspirací stanou tóny písku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud chcete simulovat krásy písčitých pláží u vás doma, pak volte textilie s hrubší strukturou. Vhod přijde režná tkanina, využít můžete například len, buklé či samet. Materiál by měl mít na pohled i na omak určitou zrnitost.

Foto: Caffe Latte

Obývací pokoj v hotelu na Sicílii je inspirovaný přírodou. Prostor je inspirován barvami a vibracemi pláže Mondello. Nechybí v něm nábytkové kousky Robusta Center Table, Odette Sofa nebo Zelda Single Sofa.

Článek

Světle béžová barva přináší do interiérů jas a slunce, a je tak vhodná do prostor, které potřebujete opticky zvětšit. Velký smysl bude dávat hlavně v garsonkách a stísněných a úzkých interiérech. Stejně tak je vhodná do temnějších prostor, které je třeba prosvětlit.

Foto: Green Lili

Ložnice v neutrálních béžových tónech z módy jen tak nevyjde.

Půvaby písčitých pláží a jemných písků si můžete doma připomínat i na plakátech, kterými můžete zpestřit stěny interiérů nebo je zarámované umístit na poličky a skříňky. Vhod přijdou i dekorativní a klasické písky, které můžete umístit do nepotřebných akvárií a velkoobjemových dekoračních misek.

Foto: Sweetpea & Willow, Lime Lace

Velkým trendem jsou sametové potahy. V kombinaci s kvalitním dřevem působí luxusním dojmem.

Béžová barva dodá prostoru na eleganci. Působí nadčasově, čistě a do prostoru vnese klid a čistotu. Jde o poměrně konzervativní barvu, která vypadá prostě a střízlivě. Máte ale jistotu, že s ní nikoho neurazíte třeba ani v přijímacích společenských prostorech. Tato barva rozhodně nepůsobí kýčovitě. Aby ale prostor nepůsobil fádně a nudně, nezapomeňte na originální dekorace. Dobře budou vypadat doplňky inspirované mořem.

Nedostanete se letos k moři? Navoďte si jeho atmosféru alespoň doma

Tipy a trendy
Foto: Oka UK, Sweetpea & Willow

Vázy v neutrálních barvách se budou hodit k jakýmkoliv květům.

Béžová přijde vhod i do prostor, které je třeba na pohled zateplit. Obsahuje v sobě totiž jas bílé barvy a teplost hnědé barvy.

Foto: Poster Store, Desenio

Stěny můžete dekorovat plakáty s motivy písku nebo kousky ve světle béžových tónech.

Hřejivé a neutrální odstíny písku jsou ve světě interiérového designu dlouhodobě velmi oblíbené. A to zejména proto, že umožňují vytvořit uklidňující a klidné prostředí.

Světlé slunečníky se střapatými okraji skvěle ladí k letnímu boho stylu

Zahrada

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám