Hlavní obsah

Interiér imitující zamlžený kraj je jako stvořený k relaxaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ti, kteří si chtějí zařídit interiér, jenž by přímo vybízel k relaxaci, se mohou nechat inspirovat kousky, s jejichž pomocí vytvoříte na pohled zamlžený prostor. Rozpité obrysy nábytkových hran, šedavé tóny i tapety s motivy mlhy v přírodě promění prostor v oázu klidu.

Foto: Bobbi Beck, Desenio

Interiér inspirovaný mlhou má snovou atmosféru.

Článek

Pokud chcete, aby některá z místností u vás doma připomínala mlžný kraj, základem pro její zařízení bude správně zvolená velkoformátová fototapeta s motivem přírodní scenérie v mlze. Ta dodá prostoru zásadní charakter a zbytek interiéru pak už s ní stačí jen vhodně sladit co do barevnosti a materiálů.

Foto: Feathr, House od Hommés

Prostor by měl vypadat, jako by byl zakouřený. K tomu se hodí doplňky v odstínech šedé barvy.

Prim budou rozhodně hrát různé tóny šedé a bledě modré barvy. Základem je v interiéru rozehrát hru světla a stínů a volit tak velmi podobné odstíny stejné barvy. Ty pak vytvoří zajímavé přechody. Vzory by měly být rozostřené, až jakoby rozpité. Ostrost motivů je v tomto případě na škodu.

Foto: Lime Lace, Cotterell and Co

Objekty by měly působit, jako by byly rozmazané.

Pokud jde o materiály, vyplatí se volit takové, které mají výraznější strukturu, ale na omak jsou hebké. Ideální je samet, manšestr nebo buklé. Hodí se ale i satén nebo hedvábí, neboť budou vypadat luxusně a pozvednou interiér na vyšší úroveň.

Foto: French Bedroom

Abyste doladili atmosféru, uplatněte jemné a lehké materiály. Jako je třeba peří.

V interiéru, který má působit jako mlžný ráj, přijdou vhod i zrcadla, která umocní snovou atmosféru. Ta můžete umístit po stěnách, ale klidně i na strop. Prostor díky nim dostane další rozměr.

Foto: Luxe 39

Volte polštáře v různých sytostech šedé barvy.

Aby byl interiér vhodným prostorem k relaxaci, můžete se nechat inspirovat i podobou relaxačních a masážních salonů. V nich často najdeme interiérové fontánky, lehký bambusový nábytek, lenošky a sedací pytle, palmy, popínavé rostliny a řadu dalších přírodních dekorací.

Příbory v boho stylu jsou inspirovány bambusem, mramorem nebo mají rukojeti ze dřeva

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám