Hlavní obsah

Světlé slunečníky se střapatými okraji skvěle ladí k letnímu boho stylu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boho styl je v kurzu už několikátou sezonu, a to nejen v interiéru, ale i v exteriéru. Pokud chcete, aby byl venkovní prostor zařízený v tomto duchu sladěný do posledního detailu, tak pro letní sezonu rozhodně nezapomeňte na slunečníky se střapci a detaily ve zlaté barvě, které k tomuto stylu skvěle ladí.

Foto: Go Modern Furniture, Desenio

Slunečníky v boho stylu působí uvolněným a letním dojmem.

Článek

Uvolněnému boho stylu je vlastní určitá lehkost a inspirace staršími kousky z rozličných kultur, které se v prostoru mísí a vytvářejí spolu originální kombinaci. I slunečníky v boho stylu mají charakter kousků staršího data, které působí trochu nostalgicky. Chybět by jim neměly střapce a dekorace po celé obrubě slunečníku, které byly kdysi velkým hitem.

Foto: Ella James

Slunečníky s třásněmi mají žádaný retro vzhled.

Prim bude určitě hrát dřevěná základna slunečníku, která také k lehce retro kouskům neodmyslitelně patří. Volte ideálně odolná dřeva (merbau, teak, ořech apod.), díky kterým slunečníky vydrží delší dobu. V létě oceníte světlejší kousky, které nevyblednou a zachovají si původní barevnost po mnoho sezon.

Foto: Idyll Home

Světlejší slunečníky budou v parných dnech akumulovat méně tepla.

Slunečníky v boho stylu jsou předně dekorativní, ale i funkční záležitostí. Vybírejte proto tak velké kousky, které zvládnou zastínit potřebný prostor. Elegantně budou působit vyšívané i háčkované kryty slunečníků, které připomenou ruční práci. Ta je v boho stylu hodně ceněná.

Foto: Sweatpea a Willow

Dekorativnější kousky vnesou do exteriéru ženštější atmosféru.

K boho stylu patří volnost a svoboda. Slunečníky by proto měly působit uvolněným a nenuceným dojmem. Určitá nedokonalost tak v tomto případě není na škodu. Střapaté okraje mohou být lehce nesouměrné, a mohou se dokonce i překrývat.

Foto: Ella James

Slunečníky inspirované historickými kousky budou působit lehce staromilsky, což je u boho stylu žádoucí.

Boho styl se hodí k nekonvenčnímu a neupjatému životnímu stylu. Na škodu proto není ani patina předmětů, která může naopak působit autenticky a být vítaným dokreslením nenuceně sladěného exteriéru.

Byt ozvláštňuje pomněnkový akcent

Tipy a trendy

Může se vám hodit na Zboží.cz: Bílé, béžové slunečníky

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám