Hlavní obsah

Když chcete, aby interiér působil sladce, zvolte inspiraci pěnovými bonbony Marshmallow

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sladké pěnové bonbony v bílé a světle růžové barvě zná asi každé dítě a pamatuje si na ně i mnoho dospělých. Pro řadu designérů jsou tyto cukrovinky cennou inspirací pro vznik nábytkových kousků a dekorací, díky kterým vykouzlíte v interiéru dojem, že se nacházíte v cukrárně.

Foto: Royal Stranger, Five And Dime

Pohovka s názvem Marshmallow Sofa a stolek Pillar Marshmallow dodají interiérům milovníků pěnových bonbonů ten správný šmrnc.

Článek

Cukrovinky z vody, cukru, sirupu, želatiny a dalších surovin jsou hodně populární zejména v USA, odkud k nám přišel i zvyk opékání těchto pěnových bonbonů. Taktéž v Česku už lze sehnat bonbony určené k opékání na ohni. Pokud si tento pamlsek chcete vychutnat stylově, vyplatí se pořídit si na ně speciální napichováky. Je pro ně charakteristická větší délka trnů a užší rozteč mezi nimi.

Foto: Yellow Octopus

Na speciální napichováky se vám vejde víc bonbonů než na ty klasické.

Žužu, pro nějž je typická houbovitá konzistence, má bezesporu svá chuťová i estetická specifika, díky kterým je oblíbené nejen mezi dětmi, ale i ve světě designu. Interiéry inspirované těmito bonbony působí jemně, sladce a často i trochu kýčovitě. S inspirací se proto vyplatí zacházet opatrně a nepřehánět to.

Foto: Sorbet Dreams, TakaTomo

Vybírejte kousky v pudrově růžové barvě. Prostor můžete dekorovat třeba plyšáky ve tvaru pěnových bonbonů.

Světle růžová barva se hodí hlavně do dívčích pokojů a do ložnic, ve kterých bude působit uklidňujícím a něžným dojmem. Vhod přijde i do interiérů zařízených v pop-artovém stylu. Pro něj je typická inspirace konzumními potravinami a umělými barvivy.

Foto: Circu

Stolek s názvem Marshmallow Activity je určen pro tvořivé děti.

Mějte na paměti, že nábytkové kousky inspirované těmito bonbony by měly i na omak působit jemně a hebce. Vhodné jsou látky, jako je samet, manšestr, mušelín nebo buklé. Vhodné je i silnější pohodlné polstrování. Hodí se také jemné látky a vzdušné materiály, které jsou, podobně jako pěnové bonbony, hodně lehké.

Foto: Annabel James, Circu

Rohová pohovka Candy Sofa a budík v něžných tónech spolu s bílou výmalbou do interiéru perfektně zapadnou.

Světle růžová barva je barvou romantiky a lásky. Rozhodně nejde o vhodnou barvu do jednacích místností, které mají působit důstojným a elegantním dojmem.

Tato barva se dobře kombinuje s pastelovou blankytně modrou nebo světlou fialovou. Jde o barvy, které jsou velmi světlé, a jsou proto vhodné do stísněnějších a menších prostor, které budou díky nim působit světlejším a větším dojmem.

Anketa

Opékáte si také marshmallows nad ohněm?
Ano, běžně.
7,4 %
Zkusili jsme to, ale nesedlo nám to.
3,2 %
Marshmallows jíme jen normálně, tak, jak jsou.
26,6 %
Marshmallows nejíme vůbec.
62,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 94 čtenářů.

Sladkým šperkem minimalistického bytu je stěna v podobě bonboniéry

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám