Hlavní obsah

Zahradní slavnost vyšperkujete girlandami a dekorativními závěsy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplé letní období nahrává trávení volného času venku a oslavám v exteriéru. Pokud chcete, aby byly oslavy opravdu honosné a každému hned došlo, že má jít o výjimečnou událost, pak do dekorací rozhodně zakomponujte girlandy a závěsy s letními motivy v pestrých barvách.

Foto: Barlooon, Lights4fun

Letní party doladí k dokonalosti barevné lampiony a světelná girlanda s motivy citronů.

Článek

Girlandy, závěsy ve tvaru řetězů – v podobě střapců, vlaječek a dalších prvků – dodají exteriéru slavnostní atmosféru. Na party je můžete zavěsit do vzduchu nad slavnostní stůl, ale také jimi můžete dekorovat židle, okolní stromy, vstup na událost, taneční parket a jiné objekty. Hodí se všude tam, kde něco slavíme a kde chceme místo narychlo ozvláštnit a proměnit ho ve výjimečný prostor.

Pokud chcete, aby měla akce letního ducha, volte světlé a zářivé barvy, které dodají prostoru na optimismu. Noblesnost událostem dodají kousky v metalických tónech. Vhod přijdou motivy citrusů, květin, větví, ale i kousky inspirované mořskými prvky.

Foto: Heavenly Homes and Gardens

Pokud chcete zahradní party dodat slavnostního ducha, pak volte metalické girlandy.

Girlandy v podobě barevných praporků jsou oblíbené v mnoha kulturách. Skvěle se proto hodí k mexickému nebo boho stylu, ve kterých je můžete užívat v interiéru po celý rok.

Foto: Kristýna Křížová, Novinky

Trendem je mintová barva i umělé květy aranžované v boho stylu

Abyste do prostoru vnesli letní atmosféru, rozhodně nezapomeňte na květy, ať už ty živé ve vázách, nebo ty umělé, třeba právě na závěsných girlandách. Ty dodají prostoru i na něžnosti a ženskosti. Na oslavy různého druhu pak rozhodně přijde vhod i girlanda z balonků, kterou si bezpochyby zvládnete vytvořit i sami doma.

Foto: Ginger Ray

Řetězy imitující květy vnesou na zahradní slavnost tu pravou letní atmosféru.

Velkým hitem poslední doby jsou světelné řetězy, které rozhodně patří k trendy letní party. Pokud budete nechávat světelné řetězy venku dlouhodobě, určitě vybírejte ty s potřebnou mírou ochrany. Volte tedy kousky s označením IP44. To znamená, že je svítidlo chráněno před vniknutím pevných cizích těles o průměru 1 mm a větším a také že je chráněno proti vodě.

Foto: Nedgis

Velkým trendem jsou světelné řetězy v podobě klasických žárovek.

Girlandy z vlaječek, které jsou pro venkovní oslavy tak typické, volte z umělých hmot, pokud je budete nechávat v exteriéru. Ideální je volit girlandy z falešného listoví, které můžete vyšperkovat vždy podle aktuální potřeby a situace.

Elegantní, praktické a překvapivé! Designéři vymysleli okno proměnitelné na balkon

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám