Hlavní obsah

Dům inspirovaný podobou velryby s netypickým interiérem je na prodej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dům inspirovaný tvary velryby z roku 1978 se ukrývá uprostřed kalifornských lesů a navrhl jej architekt Michael Carmichael. Má tři patra, a dokonce i vlastní výtah. Exteriér napodobuje vzhled obřího kytovce a  uvnitř je také několik místností se skutečně netradičními interiéry.

Foto: Profimedia.cz

Dům je plný organických tvarů a nevšedních interiérových řešení.

Článek

V minulých dnech se v Kalifornii na trhu s realitami objevil opravdu zvláštní a zajímavý dům. Byl inspirován románem Moby Dick (Bílá velryba) od Hermana Melvilla z roku 1851, proto má tvar velryby.

Titanic plavící se mezi mraky je novou ozdobou města, které si potrpí na syté a jásavé barvy

Tipy a trendy

Tento architektonický zázrak umožní návštěvníkům nebo obyvatelům splnit si dětský sen nebo si připadat alespoň na nějaký čas jako biblický Jonáš - vyspat se v břiše velryby. Toto jedinečné místo je známé jako Whale House a nachází se v malebném Mission Canyonu v okrese Santa Barbara. A jak připomíná web News Italy, postaven byl v roce 1978.

Foto: Profimedia.cz

Sedačka se v obývacím pokoji musela přizpůsobit tvaru stavby.

Nemovitost vypadá na první pohled jako dům z pohádky. Vizionářského architekta Michaela Carmichaela uchvátily přírodní tvary a inspiroval se tvorbou Antoniho Gaudího. To je znát i na podobě této stavby, která je plná organických linií a přírodních materiálů.

Foto: Profimedia.cz

Působivý je bazén, který je interiérový i exteriérový.

Dům je poctou architektuře jakožto uměleckému žánru a je to znát třeba na dlážděném dvoře a terase, které vytvářejí kouzelnou atmosféru. Cedrový šindel pomáhá fasádě splynout s přírodním prostředím dubů a platanů.

Exteriér je vůbec řešen hodně originálně. Vnitřní nádvoří je vybavené venkovní sprchou vyloženou bambusem a 75metrovým bazénem, ​​jenž ústí do jeskyně za pomyslným velrybím ocasem.

Foto: Profimedia.cz

V koupelně jsou použity kvalitní materiály.

Uvnitř domu rozděleného do tří podlaží se nachází točité schodiště, kameny pokrytá výtahová šachta, vitrážová okna, zvlněné stěny z benátské omítky, spousta masivních dřevěných trámů, tři ložnice, čtyři koupelny i prostory určené čistě pro relaxaci - vestavěný bazén a odpočívárna.

Kuchyň, rozlehlý obývací pokoj s krbem a jídelna se nacházejí ve druhém podlaží, ve třetím je pak hlavní apartmá s masážní vanou, posezením a balkonem s výhledem na bazén.

Foto: Profimedia.cz

Stavba je netypickým, ale útulným rodinným domem.

Dům je v současné době k pronájmu a podle titulu NY Post poskytne ubytování až pro šest hostů. Netypický dům je podle serveru Hungary PostsEN nyní i na prodej, a to v přepočtu za 72 milionů korun.

To je prostě luxus! Slavný otáčející se dům v San Diegu je na prodej

Tipy a trendy

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám