Hlavní obsah

Dopřejte si relax v hebké dece na gauči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po návratu ze zimní procházky nebo večer po celodenním maratonu si určitě budete chtít chvíli odpočinout a zahřát se. Proč ne třeba u televize či s knížkou v ruce, pěkně přikrytí hebkou dekou?

Foto: DecoDoma

Vymazlená heboučká sada Vanda zahřeje od hlavy až po paty! Podložte si hlavu polštářkem, zachumlejte se do deky, nohy zahřejte dokonale teplými pletenými ponožkami. Cena 990 Kč

Článek

Deky a polštáře máme spojené hlavně s ložnicí a spánkem. Stylovým doplňkem ovšem budou i v obýváku, dětském pokoji nebo třeba na chalupě. V zimě hebké deky navíc příjemně zahřejí. Nabídka je široká, takže si vybere určitě každý. Navíc mohou být i skvělým vánočním dárkem.

Oblíbené jsou deky z mikrovlákna, mikroplyše, mikroflanelu a fleecu, které obvykle tvoří 100% polyester v nejrůznějších moderních úpravách. Jejich předností je lehkost, hebkost, hřejivost i vynikající izolace. Navíc se snadno udržují, jednoduše je prostě vyperete.

K dostání jsou také deky kombinované. Z jedné strany je mikroplyš s jemným vlasem, na kterém je dekor, na druhé hřejivé mikrovlákno, které dokonale imituje pravou beránčí kůži. Ty hřejí obzvlášť dobře. Příznivce přírodních materiálů může oslovit deka z kašmíru nebo z ovčí vlny (tady bude údržba o něco náročnější).

Zabalte se do županu

Podobnou službu vám udělá také župan. I do něj se můžete pohodlně zabalit. Také župany jsou k dostání v mnoha variacích a z několika materiálů. Klasikou je froté, tedy 100% bavlna v různých gramážích. Stále oblíbenější jsou ale i moderní materiály.

Také župan může být z hřejivého mikroplyše. K dostání jsou župany, kde je bavlna v určitém poměru kombinovaná s polyesterem. Speciální froté s názvem Bali je směsí bavlny, bambusu a lnu. Jde tedy o čistě přírodní tkaninu.

Župany kombinující bavlnu s viskózou zase zaujmou atraktivním vzhledem, jsou hebké a lesklé. Také ty z modalu jsou na omak krásně nadýchané, měkké a hladké. Modalové vlákno se vyrábí z celulózy bukového dřeva, někdy se mu také říká umělé hedvábí.

Dekorační polštářky

Je libo polštářek klasický čtvercový s rozměrem 40 × 40 cm, obdélníkový, oválný či kulatý? Nebo raději nějaký atypický tvar? Vše je možné!

Komfortnější určitě budou polštářky s výplní ze 100% dutého polyesterového vlákna, které snadno i vyperete. Alternativou jsou polštářky s výplní z molitanové drti, které se ovšem časem uleží a slehnou.

Anketa

Máte raději přikrývky z umělých, nebo přírodních materiálů?
Jedině z přírodních.
15,9 %
Upřednostňuji směs obou.
43,9 %
Mně je to jedno, jen když zahřeje.
37,6 %
Mám rád/a moderní umělé materiály.
2,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 157 čtenářů.

Ať tak či onak, ideální variantou je pořídit polštář, u kterého je možné povlak v případě potřeby sundat a vyprat. Nebo jen stačí pořídit nový, pokud už doma nějaké polštářky máte.

V materiálech zůstává klasikou 100% bavlna a jemný 100% polyester. Jeho plusem je nemačkavost.

Pokud jde o design, nabídka je bez nadsázky nepřeberná.

Nenápadná krása hebkého povlečení

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Užijte si spánek v záplavě květin

Zapomeňte na nudu jednobarevných povlečení a pusťte do své ložnice příval květin! Trendové květinové vzory se totiž drží v popředí už několik sezon. Jaké...

Na noc se zachumlejte do modré

Barva nebe a moře dokáže zklidnit naši mysl a připravit tělo na spánek. Modrá také přináší spokojenost, symbolizuje něhu, věrnost a důvěru. Do ložnice je tedy...

Zimní povlečení udrží teplo a dýchá

V chladných měsících oceníme měkké povlečení z přírodních materiálů, které odvádí vlhkost, je prodyšné a zahřeje fyzicky i pocitově - volíme teplé barvy,...

Připomeňte si vůni moře

Léto a dovolená jsou za vámi. Na svěží závan moře, na plachetnice, které se pohupují na hladině, slunění na pláži, na to vše už jen nostalgicky vzpomínáte....

Co je na světě nejsladší? Kvalitní spánek

Spaní ovlivňuje míra stresu, pohybu a nastavení celého dne. To jsou ale proměnné. Co naopak lze „ukotvit“, je výběr správného lůžka, matrace, roštu, lůžkovin...

Výběr článků

Načítám