Hlavní obsah

Nenápadná krása hebkého povlečení

Sylva Svobodová, Právo, Sylva Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Decentní pastelové odstíny, jemné vzorky, precizní zpracování a velmi kvalitní materiály. To jsou správně namíchané „ingredience“ povlečení, které nesou punc nadčasovosti, udržitelnosti a krásy. Jsou šperkem ložnice a hezky se doplňují s nábytkem i ostatními bytovými textiliemi.

Foto: SCANquilt

Bavlněné povlečení Flanel Fino se od klasického flanelu liší výjimečnou lehkostí, jemností a kratším vlasem. Materiál je jemný, hebký, vzor s designovými květy v decentních tónech růžové a béžové barvy.

Článek

Zemité odstíny, jemné vzorky a materiál, jenž bude doslova hladit celou noc. Vsaďte na inspirativní novinky a přírodní materiály: kvalitní certifikovanou bavlnu, damašek či len.

Například kolekce českých výrobců, které lze na trhu objevit, jsou mnohdy perfektně vyladěné: kromě povlečení k nim patří i barevně sladěná prostěradla, různé druhy polštářků a více rozměrových variant.

Kvalitní materiál i promyšlené zpracování

Povlečení ušité z certifikované bavlny v několika variantách včetně příměsi lyocellového vlákna s eukalyptem látce dodává hebkost a vysokou odolnost.

Vybírejte rovněž sady povlečení promyšlené do detailu, hezkým nápadem mohou být například speciální všité značky na kratších stranách napínacích prostěradel, takže povlékané strany postele jsou hned jasné.

Prošité rohy povlaků a jednoduchá manžeta zase zabraňují vyklouznutí výplně, a tak nemusíte používat zipy ani knoflíky, jež nemusejí mít dlouhou životnost.

Damašek a len

Prověřenou klasikou je povlečení z damašku. Z něj se šijí luxusní sady. Takové povlečení je utkané z nejjemnějších česaných přízí pravé egyptské bavlny. Je příjemné na omak, má elegantní vzhled a splývavost.

Vytkávaný vzor krásně lomí světlo a vypadá v ložnici ušlechtile. Povlečení může mít navíc úpravu Easy Care pro snadnou údržbu, kterou ocení každá žena.

Peřiny se zimním motivem umocní sváteční čas

Tipy a trendy

Krásným přírodním materiálem je i len, jejž lze chápat jako nejstarší materiál využívaný člověkem pro tkaní. Vhodný je pro alergiky, astmatiky, je ekologický, má termoregulační a antibakteriální vlastnosti.

Na trhu jsou i kolekce povlečení vyrobeného ze 100% lnu z ekologického pěstování. Materiál dokonale dýchá, pohltí značné množství vlhkosti, je perfektním vodičem tepla, v létě chladí, v zimě hřeje. Kolekce je dokonale propracovaná, díky top materiálu lze počítat s dlouhou životností.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Letní povlečení pro sladký spánek

Vyspat se o dovolené dorůžova znamená, že další den je aktivní. Kromě příjemného klima v ložnici, správné postele s matrací, peřin a polštářů je důležité mít...

Zimní povlečení udrží teplo a dýchá

V chladných měsících oceníme měkké povlečení z přírodních materiálů, které odvádí vlhkost, je prodyšné a zahřeje fyzicky i pocitově - volíme teplé barvy,...

Na noc se zachumlejte do modré

Barva nebe a moře dokáže zklidnit naši mysl a připravit tělo na spánek. Modrá také přináší spokojenost, symbolizuje něhu, věrnost a důvěru. Do ložnice je tedy...

Výběr článků

Načítám