Hlavní obsah

Užijte si spánek v záplavě květin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zapomeňte na nudu jednobarevných povlečení a pusťte do své ložnice příval květin! Trendové květinové vzory se totiž drží v popředí už několik sezon. Jaké novinky najdete v letošních kolekcích?

Foto: Veba

Povlečení z jemného bavlněného saténu s tiskem Geon Kosatce je utkané z jemně česaných přízí kvalitní egyptské bavlny. Povlečení má nežehlivou úpravu easy care. K dostání v klasickém rozměru i v prodloužené délce. Cena od 2300 Kč.

Článek

Návrat k přírodě - toto heslo slyšíme ze všech stran. A to nejen u materiálů používaných v interiérech, ale také u vzorů. V bytovém textilu tak můžeme už pár let sledovat i comeback vzorů s květinami. Od decentních černobílých či v jemných pastelových tónech až po velmi výrazné, poseté pestrobarevnými květy a barvami.

Rázem se tak můžete ocitnout na jarní rozkvetlé louce nebo třeba v divoké přírodě. Můžete si vnést do interiéru nádech romantiky, nebo naopak exotiku. Stačí jen ulehnout a začít snít…

Anketa

Máte rádi květované povlečení?
Ano, to je moje!
44,6 %
Ano, nejraději to s velkými vzory.
7,2 %
Jen to s drobným jemným vzorečkem.
8,4 %
Je mi celkem jedno, jaký motiv má povlečení, ve kterém spím.
9,6 %
Ne, květinové motivy nemusím.
30,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 83 čtenářů.

Kromě vzoru můžete vybírat i z různých materiálů, nejčastěji čisté bavlny v různých úpravách či tencelu, který obsahuje bavlnu a vlákna z eukalyptového dřeva (lyocell) a vyniká výbornými vlastnostmi. V létě vás bude příjemně chladit, v zimě zahřeje. Určitě také oceníte nežehlivou úpravu.

Nenápadná krása hebkého povlečení

Tipy a trendy

K dostání jsou obvykle i různé rozměry povlečení, na klasické jednolůžko (peřina 140 × 200 cm, polštář 70 × 90 cm), na dvoulůžko (peřina 240 × 200 cm a 2× polštář 70 × 90 cm), rovněž s prodlouženou délkou cíchy (140 × 220 cm). A každý si vybere také, pokud jde o cenu.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Hezké květinové povlečení pořídíte i za pár stovek, u luxusnějších kousků je ovšem třeba běžně počítat s cenou kolem tří tisíc korun a vyšší.

Reklama

Související články

Na noc se zachumlejte do modré

Barva nebe a moře dokáže zklidnit naši mysl a připravit tělo na spánek. Modrá také přináší spokojenost, symbolizuje něhu, věrnost a důvěru. Do ložnice je tedy...

Připomeňte si vůni moře

Léto a dovolená jsou za vámi. Na svěží závan moře, na plachetnice, které se pohupují na hladině, slunění na pláži, na to vše už jen nostalgicky vzpomínáte....

Co je na světě nejsladší? Kvalitní spánek

Spaní ovlivňuje míra stresu, pohybu a nastavení celého dne. To jsou ale proměnné. Co naopak lze „ukotvit“, je výběr správného lůžka, matrace, roštu, lůžkovin...

Výběr článků

Načítám