Hlavní obsah

Dopřejte si relax v hebké dece na gauči

Po návratu ze zimní procházky nebo večer po celodenním maratonu si určitě budete chtít chvíli odpočinout a zahřát se. Proč ne třeba u televize či s knížkou v ruce, pěkně přikrytí hebkou dekou?

Foto: DecoDoma

Vymazlená heboučká sada Vanda zahřeje od hlavy až po paty! Podložte si hlavu polštářkem, zachumlejte se do deky, nohy zahřejte dokonale teplými pletenými ponožkami. Cena 990 Kč

Článek

Deky a polštáře máme spojené hlavně s ložnicí a spánkem. Stylovým doplňkem ovšem budou i v obýváku, dětském pokoji nebo třeba na chalupě. V zimě hebké deky navíc příjemně zahřejí. Nabídka je široká, takže si vybere určitě každý. Navíc mohou být i skvělým vánočním dárkem.

Oblíbené jsou deky z mikrovlákna, mikroplyše, mikroflanelu a fleecu, které obvykle tvoří 100% polyester v nejrůznějších moderních úpravách. Jejich předností je lehkost, hebkost, hřejivost i vynikající izolace. Navíc se snadno udržují, jednoduše je prostě vyperete.

K dostání jsou také deky kombinované. Z jedné strany je mikroplyš s jemným vlasem, na kterém je dekor, na druhé hřejivé mikrovlákno, které dokonale imituje pravou beránčí kůži. Ty hřejí obzvlášť dobře. Příznivce přírodních materiálů může oslovit deka z kašmíru nebo z ovčí vlny (tady bude údržba o něco náročnější).

Zabalte se do županu

Podobnou službu vám udělá také župan. I do něj se můžete pohodlně zabalit. Také župany jsou k dostání v mnoha variacích a z několika materiálů. Klasikou je froté, tedy 100% bavlna v různých gramážích. Stále oblíbenější jsou ale i moderní materiály.

Také župan může být z hřejivého mikroplyše. K dostání jsou župany, kde je bavlna v určitém poměru kombinovaná s polyesterem. Speciální froté s názvem Bali je směsí bavlny, bambusu a lnu. Jde tedy o čistě přírodní tkaninu.

Župany kombinující bavlnu s viskózou zase zaujmou atraktivním vzhledem, jsou hebké a lesklé. Také ty z modalu jsou na omak krásně nadýchané, měkké a hladké. Modalové vlákno se vyrábí z celulózy bukového dřeva, někdy se mu také říká umělé hedvábí.

Dekorační polštářky

Je libo polštářek klasický čtvercový s rozměrem 40 × 40 cm, obdélníkový, oválný či kulatý? Nebo raději nějaký atypický tvar? Vše je možné!

Komfortnější určitě budou polštářky s výplní ze 100% dutého polyesterového vlákna, které snadno i vyperete. Alternativou jsou polštářky s výplní z molitanové drti, které se ovšem časem uleží a slehnou.

Anketa

Máte raději přikrývky z umělých, nebo přírodních materiálů?
Jedině z přírodních.
15,9 %
Upřednostňuji směs obou.
43,9 %
Mně je to jedno, jen když zahřeje.
37,6 %
Mám rád/a moderní umělé materiály.
2,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 157 čtenářů.

Ať tak či onak, ideální variantou je pořídit polštář, u kterého je možné povlak v případě potřeby sundat a vyprat. Nebo jen stačí pořídit nový, pokud už doma nějaké polštářky máte.

V materiálech zůstává klasikou 100% bavlna a jemný 100% polyester. Jeho plusem je nemačkavost.

Pokud jde o design, nabídka je bez nadsázky nepřeberná.

Nenápadná krása hebkého povlečení

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Užijte si spánek v záplavě květin

Zapomeňte na nudu jednobarevných povlečení a pusťte do své ložnice příval květin! Trendové květinové vzory se totiž drží v popředí už několik sezon. Jaké...

Na noc se zachumlejte do modré

Barva nebe a moře dokáže zklidnit naši mysl a připravit tělo na spánek. Modrá také přináší spokojenost, symbolizuje něhu, věrnost a důvěru. Do ložnice je tedy...

Výběr článků

Načítám