Hlavní obsah

Aby ho děti v noci nerušily příchody do ložnice, postavil obří postel pro celou rodinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Noční cestování malých dětí do ložnice k rodičům končící někdy až vystrnaděním tatínka z manželského lože. Když se podobná praktika stala u nich doma takřka rutinou, rozhodl se Angličan Alex Dodman z Essexu problém vyřešit ke všeobecné spokojenosti. Vlastnoručně vyrobil postel pro celou čtyřčlennou rodinu.

Aby se rodiče pohodlně vyspali i s dětmi, vyrobil otec pro celou rodinu super velkou postel.Video: AP

 
Článek

Tak velkou postel, jakou má doma rodina 38letého Alexe Dodmana z anglického Saffron Waldenu, byste jen těžko hledali. Má totiž dvojnásobný rozměr manželského lože ve velikosti king size. Ostatně, také v ní spí rodiče a dvě děti.

Vše začalo tím, když si Alexova sedmiletá dcera oblíbila noční návštěvy ložnice rodičů, kde zůstávala spát. Když se narodil malý Edie, kterému jsou nyní už čtyři roky, bylo Alexovi jasné, že to dlouho nepotrvá a počet nočních návštěvníků se zdvojnásobí. A protože se chtěl v klidu vyspat, rozhodl se pro poměrně nečekané řešení – postavil pro celou rodinu jednu velkou společnou postel.

Obří postel má na šířku tři metry a na délku dva. Protože ji Alex vyrobil sám, vyšla její cena pouze na 220 liber (6260 korun).

Pravidla pro ložnici

Tipy a trendy

„Rám jsem ji vyrobil z dřevěných hranolů, které stály okolo 120 liber (3414 korun) a pak jsem koupil dvě čela zhruba po 50 librách (1423 korun),“ popisuje Alex v rozhovoru pro web Wales Online.

Jeho výtvor celou rodinu naprosto nadchl. Nejásaly ovšem pouze obě děti, ale také Alexova manželka Sarah. „Byl to naprostý úspěch. Docela dost lidí dnes spává se svými dětmi, a tak to byl i náš sen. A bezpochyby lépe spím i já sám,“ raduje se.

„Moje žena byla od začátku pro, hlavně proto, že jsme na okrajích postele končili často oba, zatímco naše děti okupovaly střed s rukama a nohama do všech stran,“ vzpomíná Angličan.

Ačkoli mnoho rodičů si jistě vyslechlo od dětských lékařů doporučení o tom, jak je prospěšné, aby děti spaly ve vlastní posteli, nejlépe ve svém pokoji a soukromí rodičů zůstalo zachováno, Alex má s jejich rodinným spaním jednoznačně pozitivní zkušenost.

„Je to skvělé, protože díky tomu velkému prostoru máte pořád pocit, jako byste spali ve své vlastní posteli,“ pochvaluje si. Svůj výtvor uveřejnil na sociálních sítích, kde vzbudil vlnu pozitivních ohlasů. „Měl jsem spoustu komentářů pod videem, kde se lidé vzájemně označovali s větami jako ‚tohle potřebujeme‘, což je báječné,“ dodává muž, jenž vlastnoručně renovuje dům, v němž s rodinou bydlí, a z nějž tyto práce nakonec udělaly vášnivého domácího kutila.

Anketa

Líbilo by se vám společné spaní s vlastními dětmi?
Ano, to by bylo prima.
36,2 %
Možná by to bylo dobré...
1,1 %
To bychom museli vyzkoušet.
1,1 %
Nějak mě to moc nepřesvědčilo.
4,1 %
Jenom to ne!
57,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6071 čtenářů.

Student se lekl, že se v pronajatém bytě nemá kde vyspat. Vysouvací postel ho zaskočila

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Hitem hřejivého povlečení je mixování

Trendu mix & match, jenž podporuje vlastní styl v módě i v interiérovém designu, vycházejí vstříc mnohé značky. Při výběru ložního textilu pro chladné měsíce...

Výběr článků

Načítám