Hlavní obsah

Pravidla pro ložnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světlejší tóny šedé, krémové a bílá. To jsou vaše odstíny pro ložnici, v níž se budete cítit uvolněně. Důležitá je barevná celistvost, nezatěžovat interiér výraznými vzory, různorodými materiály, mnoha dekoracemi.

Foto: Möbelix

Pravidlo tří barev, jež nejsou v kontrastu, uplatněte zejména v ložnici.

Článek

Někdy má prostor své limity, ale přesto se v něm chcete cítit dobře. Dobrým trikem je interiér otevřít, vytvořit optické zóny, protože příčky zabírají cenné centimetry a oddělují nás od sebe. Jen ložnice má výjimku, ta by měla mít privilegium samostatné místnosti.

Multifunkční nábytek

Pro komfort v ložnici je důležitý multifunkční nábytek. Dovolte si klasický rozměr dvojlůžka a vše preferujte s úložným prostorem: postele, vysoké vestavěné skříně až po strop, noční stolky se zásuvkou.

Dřevodekory nábytku volte shodné a pouze světlé, zainvestujte do umělého osvětlení. Zvláště pokud je denního světla pomálu. Při instalaci se zaměřte na jeho správné rozložení: kdyby bylo v místnosti mnoho stínů, působila by stísněně. Malé plochy zbytečně nečleňte.

Z peřin obléknutých do exotiky se vám nebude chtít ven

Tipy a trendy

Barvy kombinujte citlivě

Držte se pravidla 60-30-10. Pomáhá nám vytvořit optimální a příjemnou paletu barev pro prostor. Platí: 60 % místnosti by mělo být dominantní barvou, 30 % sekundární barvou a posledních 10 % pouze akcentem.

Třeba si zvolíte jako hlavní odstín krémovou. Ta by pak měla být na stěnách, podlahové krytině, koberci, velkých kusech nábytku, lůžku a dveřích.

Sekundární odstín volte na závěsy, židle, menší plochy. A poslední je hravý 10% akcent, který patří na dekorace, tkaniny, látky, umělecká díla.

Bílé povlečení

Bílé ložní prádlo z kvalitního materiálu, několik velikostí polštářů a správná péče zajistí dokonalý komfort. V bílé se usíná nejlépe, je decentní, nadčasová a věděly to už naše babičky. Bílé ložní prádlo nás zkrátka obklopuje od dětství.

Dopřejte si bílé povlečení, jež je na omak hebké s nenápadným saténovým leskem. Důležité je zvolit kvalitní prodyšný materiál a správně se o něj starat.

Bílé barvy perte vždy zvlášť, naruby, nepoužívejte aviváže. Postele převlékejte po 14 dnech, praním se upevňují vlákna a předchází se žmolkování.

Anketa

Máte rádi bílé povlečení?
Ano. To je prostě klasika.
18,7 %
Čistě bílé nemusím, mám raději, když je oživuje nějaký drobný vzor.
53,2 %
Mně je to jedno.
10 %
Ne. Líbí se mi výrazné vzory.
5,2 %
Ne, upřednostňuji naopak tmavé.
12,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2047 čtenářů.

Dvoupokojový byt se proměnil ve svěží osobitý domov pro maminku s dcerou

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Při výběru matrace věřte svému pocitu

Individuální pohodlí, které cítíme vleže na matraci, je do velké míry dáno její tuhostí/tvrdostí. Tu si prověříme nejlépe již během jejího nákupu. Mnoho...

Matrace a rošty bez sebe nefungují, jak mají

Ani na té nejlepší matraci se nám dlouhodobě nebude dobře spát, když ji nepoložíme na správný rošt. Právě jeho volba zaručuje maximální prodyšnost a využití...

Výběr článků

Načítám