Hlavní obsah

Mazda chystá velké SUV CX-90, vlajková loď bude mít řadový šestiválec

Severoamerický trh s velkými SUV brzy oživí další japonský model. Do Kanady a USA míří Mazda CX-90 a automobilka už v upoutávce potvrdila, že pod kapotu umístí řadový šestiválcový motor.

Foto: Mazda

Upoutávka na Mazdu CX-90

Článek

Spekulace potvrzeny. Japonská Mazda se svou novou vlajkovou lodí SUV CX-90 chystá i přeplňovaný řadový šestiválec pod jeho kapotou. Stejný motor pak dostane i americká verze menšího SUV CX-70.

Automobilka zařazení velkého motoru do svého portfolia potvrdila pomocí zastřené fotografie předního blatníku s nápisem Inline 6. Mimo šestiválce by se dále pod kapotu mohl podívat i plug-in hybrid, vzhledem k tomu, že Mazda hodlá přejít na elektrifikaci už v roce 2030. Šestiválec i plug-in hybrid již pohánějí největší evropské SUV značky, model CX-60.

Je patrné, že CX-90 v Severní Americe nahradí stávající CX-9, která byla představena před sedmi lety v roce 2015. Je ale možné, že se ještě chvíli budou oba modely prodávat zároveň.

„Přichází velký vrchol toho, čemu věříme a v co usilujeme,“ píše Mazda o novém modelu na svých webových stránkách. Nové SUV pak popisuje jako elegantní, odvážné a mocné, navíc také plné emocí. Mazda rovněž slibuje, že vůz bude vyjadřovat dosud nejodvážnější prezentaci designu značky. Automobil by měl na trh v USA a Kanadě dorazit v roce 2023.

Mazda se zbavila ruské divize za jediné euro

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Související články

Mazda potvrdila velké SUV CX-80

Největší evropské SUV značky Mazda má být v podstatě prodlouženou verzí již prodávaného modelu CX-60 a má nabídnout tři řady sedadel. Automobilka potvrdila...

Výběr článků

Načítám