Hlavní obsah

Mazda potvrdila velké SUV CX-80

Největší evropské SUV značky Mazda má být v podstatě prodlouženou verzí již prodávaného modelu CX-60 a má nabídnout tři řady sedadel. Automobilka potvrdila jeho odhalení v roce 2023.

Foto: Mazda

Mazda CX-60 (ilustrační foto)

Článek

Rodina Large Product japonské automobilky Mazda, jejíž prozatím jediným zástupcem je SUV CX-60 brzy dostane druhého člena. Nese jméno CX-80 a automobilka jeho příchod potvrdila jen jakoby mimochodem v tiskové zprávě pro britský trh, která se věnovala 3,3l vznětovému šestiválci pro CX-60.

To proto, že CX-80 už byla pevně ohlášena zhruba před rokem, když Mazda svět zpravila o nových modelech. Novou informací je, že „osmdesátka“ vstoupí do prodeje v Evropě někdy v roce 2023.

Mazda představila SUV CX-60, slibuje i šestiválce

AutoMoto

Dalšími detaily se firma nepochlubila, ovšem je nasnadě, že to bude v podstatě prodloužená verze CX-60 upravená tak, aby se do zavazadelníku vešla ještě dvě další sedadla.

Pod kapotou tedy můžeme očekávat řadový šestiválec, přinejmenším ve vznětovém provedení o objemu 3,3 l, a 2,5l čtyřválec s plug-in hybridním ústrojím. Trakční baterii má uloženou v podlaze mezi nápravami, takže přídavek třetí řady sedaček by neměl být problémem.

Obě motorizace jsou v CX-60 na českém trhu již v nabídce. Diesel je k mání o výkonu 200 koní/450 Nm pro pohon zadních kol a 254 koní/550 Nm pro pohon 4×4. V obou případech je spojen s 48V mild hybridním ústrojím a samočinnou převodovkou. Plug-in hybrid nabízí celkový systémový výkon 327 koní a točivý moment 500 Nm.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám