Hlavní obsah

Lamborghini chce poprvé vyrobit přes 10 tisíc aut za rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský výrobce sportovních vozů Lamborghini, který spadá do koncernu Volkswagen, v prvním pololetí zvýšil provozní zisk o 7,2 procenta na rekordních 456 milionů eur, bezmála 11 miliard korun. Šéf automobilky Stephan Winkelmann považuje cíl „letos prodat 10 000 vozů“ za splnitelný, a to navzdory nejistotám na trhu, které znesnadňují odhady.

Foto: Petr Horník, Právo

Lamborghini Urus

Článek

Tržby Lamborghini narostly o 6,7 procenta na 1,42 miliardy dolarů. Od ledna do června automobilka prodala 5341 vozů, což je o 4,9 procenta více než ve stejném období loňského roku. Největším samostatným trhem byly Spojené státy, kam bylo dodáno 1625 vozů.

„Není to něco, čeho bychom byli povinni dosáhnout, ale je důležité ukázat, jaké je zdraví společnosti a jak velká je ochota (klientů) kupovat naše vozy,“ řekl Winkelmann k metě 10 000 prodaných aut.

Lamborghini v posledních letech rozšířilo svou produkci a spoléhá na solidní poptávku bohatých milovníků automobilů. V roce 2022 automobilka dodala více než 9200 vozů. Konkurenční Ferrari loni dodalo loni přes 13 200 vozů.

Lamborghini vyprodalo modely se spalovacími motory, následovat bude hybridní éra

AutoMoto

Automobilka do roku 2027 investuje 1,9 miliardy eur do přechodu na hybridní a elektrické vozy, ale očekávají se i další investice. Modely vozů Lamborghini se spalovacím motorem jsou až do konce jejich výroby vyprodané, informovala automobilka na počátku července.

Výrobce aut začátkem letošního roku představil svůj první hybridní model Revuelto. Ten doplnil Huracán a sportovní vůz Urus v dosavadní nabídce. Lamborghini plánuje uvést na trh svůj první plně elektrický model v roce 2028.

Test Lamborghini Urus: Býk na chůdách

Testy

Elektřina nevadí, tisícikoňové lamborghini je na tři roky vyprodané

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám